| Autor |
Wiadomość |
monika0100op.pl
|
# Posted: 28 Cze 2008 05:09
Odpowiedz
ja niestety cierpię dość długo na zapalenie pochwy i odwiedziłam sporo lekarzy ale żaden nie wyleczył mnie z tej dolegliwości po mimo brania sporej ilości leków , myślę że posiew powinien być brany na samym począdku i wtedy dopiero powinny być dobierane indywidualnie leki , wielokrotnie zdażyło mi się brać niepotrzebnie leki które nie zdawały egzaminu i brałam niepotrzebnie .
|
|
|
feau
|
# Posted: 28 Cze 2008 13:41
Odpowiedz
monika, masz racje posiew powinien zostac pobrany przed kuracja, ale czasem sie o prostu nie da, bo jak idziesz do lekarza, to zazwyczaj masz juz objawy i przeciez lekarz nie kaze ci sie meczyc z serii robimy posiew pani poczeka tydzien czy i dluzej ( tym czasie ty sie meczysz), dlatego dostajesz leki np na grzybice troszke w ciemno, ale zazwyczaj kiedy jest to pierwsza taka infekcja, wiekszosc lekow przeciwkgrzybicznych pomaga, a dopiero jak infekcja wraca to lekarz zleca posiew i dodatowo antybiogram, a co do probiotykow to pewnie sa, rozne na rynku, ale chyba lepiej lylkac takie z przeznaczeniem ginekologicznym a nie gastrologicznym.
|
XD
|
# Posted: 28 Cze 2008 13:58
Odpowiedz
nie martw sie to nie takiego. lekarz cie zbada i po krzyku
|
kaCha
|
# Posted: 29 Cze 2008 11:55
Odpowiedz
czy ja wiem czy takie po krzyku? mnie zbadał, przepisał globulki i krem, miałam jeszcze pic jogurty, brałąm tak jak mi przepisano, 3 tygodnie pozniej jeszcze mocniejsze objawy , znowu do ginka, i znowu leki, poszlo na to kupe kasy, więc zmieniłam lekarza, i okazało się po badaniach- zwykłym luknieciu w mikroskop, czego poprzednik nie robił, ze to nie same grzyby i tez bakterie i dopiero kompleksowy lek dostałam, ( krem dopochwowy) i wtedy pomogło, a co do tych probiotyków to sowje 3 gorsze dorzuce, bo za każdą kuracją dostawałam co innego, i wcale to nie jesto jedno i to samo, bo jak robiłam badania to sie okazało, ze mam strasznie małą ilośc tych dobrych bakterii i sobie sama nabyłam ten probiotyk dla kobiet o ktorym takie tu dyskusje (lacibos femina) i poprawa była, więc ja uważam że jest dobry, nikomu nie zyczę takiego testowania na własnym organizmie, czasem serio dobrze jest wziac cos, co ktoś sprawdził , że działa, szczegółnie jak nie jest na receptę i wiele osób mogło wypórbować i dać swoją opinę, choćby na necie.
|
fruzia
Użytkownik
|
# Posted: 21 Lip 2008 12:08
Odpowiedz
Witam ! Ja sie lecze na gorzyba w pochwie od 15 lat. Z tym, że dostawałam lek i pomagało na rok. A od ok 7 lat niewiele pomaga. Byłam u wielu ginekologów. Żaden mi nie zrobił badań o których tu piszecie. Natomiast jeden zasugerował czy aby moje wyniki sa ok. I wtedy dopiero okazało się co jest powdem mojej grzybicy. Przez cały ten okres leczyłam się rowniez na anemię z różnym skutkiem. I właśnie od tych 7 lat moja anemia sie nasiliła tak jak grzyb. W kazdym razie jak wezmę serię zastrzyków na anemię to grzyb sam mija. I odwrotnie jak mam grzyba to idę robić wyniki i oczywiście anemiia murowana i to poważna. Dlatego też u mnie nie dziłają zadne leki na grzyba dopuki nie podleczę anemii. MOże moja historia komuś pomoże ponieważ lekarze nie łączą tych przypadłości.
|
Anonim
|
# Posted: 28 Lis 2008 15:54
Odpowiedz
fruzia hej Fruzia. wiesz co ja od roku kompletnie nie moge sie wyleczyc z grzybicy, leki kompletnie nic nie daja! koncze kuracje a grzybica nadal jest... w zasadzie to 7 lat juz sobie na to choruje. kiedys leki pomagaly teraz juz nie. musze dodac ze ostatnio robilam badania krwi i wyszla rzeczywisci anemia. kurcze, jesli to jest ze sobą powiązane...to bycmoze istnieje szansa na wyleczenie. niestety lekarka przypisala mi lekarstwo na anemie ktorego w magazynach nie ma od paru miesiecy i w zadnej aptece dostac go nie moge. pieknie.
mam dosyc wydawania miesiecznie ponad 100zl na leki przeciwgrzybiczne ktore nic mi nie daja!!!!
|
Anonim
|
# Posted: 24 Lip 2009 07:53
Odpowiedz
Mi na problemy z infekcjami pomogło wzmocnienie flory bateryjnej pochwy. Po wielu leczeniach trawiących nerwy i pieniądze, za namową koleżanki zaczęłam brać Gynophilus. To kapsułki dopochwowe zawierające Lactobacillus casei, szczep rhamnosus.
|
|
|
ryba
|
# Posted: 20 Sty 2010 21:14
Odpowiedz
witam .prosze mi powiedziec jak wykonac biocenze pochwy:):):)
|
olalp
Użytkownik
|
# Posted: 22 Sty 2010 16:40
Odpowiedz
Najlepiej po porstu zglosic sie do ginekologa
|