| Autor |
Wiadomość |
renia
|
# Posted: 29 Lip 2008 14:20
Odpowiedz
nie będzie łatwo, ale pamiętaj, że walczysz o coś ważnego, czyli zdrowie swojego partnera. On wcześniej, czy później zrozumie, że musi się zbadać, ale ty musisz mu w tym pomóc.
|
|
|
gracja
Użytkownik
|
# Posted: 30 Lip 2008 05:43
Odpowiedz
renia, dzięki, rozmawiałam z nim wczoraj cały wieczór, trochę zmiękł, kocha mnie i chce żebym i ja była zdrowa, zgodził sie zrobic testy :)
|
renia
|
# Posted: 30 Lip 2008 06:39
Odpowiedz
Ciesz się, że się udało. Wierzyłam, że Ci się uda.
|
zakochana
|
# Posted: 31 Lip 2008 14:22
Odpowiedz
mój partner wyznał mi, że jest nosicielem wirusa odpowiedzialnego za opryszczkę narządów płciowych. Kocham go i mimo jego dolegliwości chce z nim być, nie chciałabym się jednak zarazić. Proszę podpowiedzcie co powinnam robić żeby się od niego nie zarazić.
|
renia
|
# Posted: 31 Lip 2008 14:51
Odpowiedz
zakochana już wygrałaś bo wiesz, że twój partner ma opryszczkę i możesz zapobiec zarażeniu się. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że jego partner/partnerka ma wirusa opryszczki i zarażają jedno drugie. Ty wiedząc o tym będziesz ostrożna w kontaktach ze swoim partnerem. Pamiętaj, żeby nie kochać się, pieści i całować gdy on ma opryszczkę, po jej wyleczeniu możecie się kochać ale koniecznie w prezerwatywie.
|
zakochana
|
# Posted: 31 Lip 2008 15:16
Odpowiedz
renia dzięki za informację. Właśnie przeglądam różne strony na temat opryszczki i chyba wiem już o niej wszystko. Wszędzie też piszą o abstynencji podczas występowania opryszczki oraz o sex w prezerwatywie. Na pewno będziemy się do tego stosować.
|
renia
|
# Posted: 31 Lip 2008 15:20
Odpowiedz
nie masz mi za co dziękować. Ciesz się, że mogła pomóc. Życzę Wam dużo szczęścia.
|
|
|
apple
Użytkownik
|
# Posted: 23 Kwi 2009 13:12
Odpowiedz
odkopuję temat ponieważ ostatnio widziałam materiały na temat zagrożenia opryszczką w ciąży wiecie coś na ten temat?
|
jagosia
Użytkownik
|
# Posted: 23 Kwi 2009 13:27
Odpowiedz
opryszczka w ciąży to chyba... najgorsze co się może zdarzyć.. choć niestety wiele kobiet jest tego nieświadome.. wiem że opryszczkę nawet w ciąży można leczyć ale nie wiem na czym to leczenie dokładnie polega... ponoć opryszczka wargowa również nie jest taka błaha w ciąży...
|
apple
Użytkownik
|
# Posted: 26 Kwi 2009 12:21
Odpowiedz
no właśnie jeśli opryszczką zarazimy się w ciąży to może być ona bardzo niebezpieczna dla dziecka może powodować wady wrodzone wylewy itd. URL
|
jagosia
Użytkownik
|
# Posted: 28 Kwi 2009 08:21
Odpowiedz
jej jak poczytałam o tych chorobach to sie przeraziłam.. szczerze mało sie o tym mówi, jednak nadal wiele osób traktuje opryszczkę jako defekt kosmetyczny..
|
apple
Użytkownik
|
# Posted: 29 Kwi 2009 06:00
Odpowiedz
niewiele ale i tak więcej niż kilka lat temu. choroba jest ani przyjemna ani estetyczna no i na pewno krępująca dlatego tak bardzo się jej unika ja uważam że warto rozmawiać o tym nawet juz w szkole na biologii
|