| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 26 Lip 2008 07:35
Odpowiedz
Hej, opryszczka narządów płciowych...czy ktoś to miał? Byłam u ginekologa..., przepisał mi maść, ale po 2 dniach stosowania nie widać żadnych rezultatów? Jak ją wyleczyliscie?
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 26 Lip 2008 08:02
Odpowiedz
moja koleżanka dostała również tabletki z acyklovirem...sama maść raczej nic nie da. Wróć do lekarza i poproś go o wypisanie recepty!
|
gracja
Użytkownik
|
# Posted: 26 Lip 2008 08:22
Odpowiedz
ja właśnie miałam pierwszy atak...kończę brać tabletki. Wystraszyłam się nie na żarty.... Powiedzcie mi kochane, czy często zdarzają się nawroty???? Na jakiejś stronie internetowej straszą, że mogą być nawet co 2-3 tygodnie!!! Przecież to tragedia, ech i skąd to się bierze???? w życiu nie miałam, mój partnern twierdzi, ze tez nie...!!!
|
buska
|
# Posted: 26 Lip 2008 13:19
Odpowiedz
gracja spokojne stres nie pomaga przy opryszczce:( Najbardziej bolesny jest pierwszy rzut, kolejne nawroty opryszczki są mniej bolesne, jeżeli w ogóle są. Może się tak zdarzyć, że nie będziesz miała kolejnego nawrotu przez kilka najbliższych lat. Istnieje też możliwość zapobiegawczego przyjmowania tabletek z acyklovirem w czasie do 12 miesięcy. Po tym czasie leczenie należy przerwać żeby ocenić czy dalsza terapia jest konieczna. Zresztą udaj się jak najszybciej do lekarza, który sam ci wszystko dokładnie wyjaśni i ustali odpowiednie dla Ciebie leczenie.
|
renia
|
# Posted: 26 Lip 2008 14:13
Odpowiedz
gracja ja na twoim miejscu porozmawiałabym z partnerem, bo to on mógł Cię zarazić. To że nie wystąpiła u niego opryszczka z widocznymi objawami to nie znaczy, że nie jest nosicielem tego wirusa.
|
gracja
Użytkownik
|
# Posted: 27 Lip 2008 03:34
Odpowiedz
Rozmawiamy na ten temat, tylko oboje nie mieliśmy nigdy objawów, no ja dopiero teraz pierwszy raz... No tak, ale jeżeli to on potencjalnie jest nosicielem, to jak się mógł inaczej zarazić niż przez kontakt seksualny? Zdradza mnie?
|
renia
|
# Posted: 27 Lip 2008 13:58
Odpowiedz
a może zaraził się od poprzedniej partnerki? Ponieważ nie mając objawów mógł nie zdawać sobie sprawy, że został zarażony. Często się tak zdarza, że epizod opryszczki jest tak łagodny, że w ogóle niezauważalny. Innym razem objawów może nie być wcale. Zjawisko to, zwane bezobjawowym wydalaniem wirusa może występować pomiędzy nawrotami choroby, a nawet wtedy, gdy u danej osoby w ogóle nie ma epizodów choroby. Podsumowując mogła u niego wystąpić opryszczka a on nawet o tym nie wiedział.
|
|
|
gracja
Użytkownik
|
# Posted: 28 Lip 2008 01:22
Odpowiedz
Z tego co wiem, to jestem jego pierwszą partnerką i to juz od kilku lat....
|
renia
|
# Posted: 28 Lip 2008 13:34
Odpowiedz
skoro jesteś jego pierwszą partnerką to może twój partner po prostu przeniósł opryszczkę z ust na narządy za pomocą własnych palców. Tak się też zdarza. Zresztą gdybanie o sposobie zarażenia nie jest chyba najważniejsze, on musi się jak najszybciej przebadać, a ty zacząć leczyć.
|
gracja
Użytkownik
|
# Posted: 29 Lip 2008 00:29
Odpowiedz
No tak, ja muszę wiem, widzę i czuję, tylko nie bardzo umiem przekonać mojego chłopaka do leczenia, bo on nie wierzy że moze być chory...
|
renia
|
# Posted: 29 Lip 2008 02:47
Odpowiedz
porozmawiaj z nim, może pokaż mu kilka artykułów na temat opryszczki w necie, niech zobaczy że tego wirusa nie wolno lekceważyć. Może wypowiedzi lekarzy go przekonają. Musisz znaleźć jakiś sposób na niego. Tylko nie odpuszczaj. Powodzenia!!!
|
gracja
Użytkownik
|
# Posted: 29 Lip 2008 04:10
Odpowiedz
Masz rację, tylko to są trudne rozmowy, mam nadzieję że w końcu mnie zrozumie.
|