| Autor |
Wiadomość |
angelika0171
Użytkownik
|
# Posted: 12 Gru 2008 12:00
Odpowiedz
Dzień dobry mam do Was pytanie otóż robiłam sobie badania na tarczyce i wyszło że mam lekką niedoczynność tarczycy .przyczym lekarz powiedział że tego sie nie leczy bo jest w lekkim stopniu .pózniej wyczułam guz pod rzuchwą mam go już koło roku poszłam na Usg szyji i pani doktor powiedziała ze to nie jest guz tylko przełyk-zaznaczam że mam skolioze prawowypukłą .Bardzo sie boję czy to nie rak tyle sie słyszy .Guz który mam w niczym mi nie przeszkadza i go nie czuje jak ślinę przełykam.Bede baardzo wdzięczna jeżeli mi ktoś udzieli odpowiedzi
|
|
|
ana23
|
# Posted: 14 Gru 2008 06:47
Odpowiedz
Może to być powiększony węzeł chłonny, ja mam taki koło ucha, byłam na usg i wyszło że to węzeł ma pawie 1 cm. Lekarz mi powiedził że nie wygląda groźnie i że czasem zdaża się, że ludzie mają powiększony węzeł po przewlekłych przeziębieniach:) Może u Ciebie to też węzeł, przecież w około szyji jest ich troche, pod żuchwą też są:) Ja też mam go już rok czasu i też ani mnie nie boli ani nic mi nie przeszkadza, po prostu jest i nawet widac do goły okiem i w sumie tyle) Pozdrawiam. Jak chcesz to idz najlepiej do laryngologa. Mnie z tym węzłem lekarz ogólny wysłał do laryngologa. Robił mi jakieś dziwne badanie przez gardło i badał szyję czy więcej tego nie mam, miałam też robiona morfologię krwi i własnie to usg. Póki co wszystko ok. Jak sie niepokoisz to zrób morfologię, we krwi wszystko wychodzi. Pozdrawiam:)
|
angelika0171
Użytkownik
|
# Posted: 14 Gru 2008 10:37
Odpowiedz
ana23 Bardzo Ci dziekuje że odpowiedziałaś na moje pytanie takich osób tutaj jest niewiele ,nawet niewiesz ile to dla mnie znaczy -odrazu mi sie poprawiło na duszy a czy może to być spowodowane zepsutym zębem siudemką?pozdrawiam)*
|
ana23
|
# Posted: 17 Gru 2008 02:28
Odpowiedz
Tak może być. Wiem bo jak byłam u lekarza to pierwsze co sprawdzał to czy mam zdrowe uzębienie, jak ci rośni ósemka, też ponoć węzły się powiękaszają
|
Anonim
|
# Posted: 21 Sty 2010 21:15
Odpowiedz
Witam! Mam problem. Mam dwa guzki na obu policzkach tuż przy końcu żuchwy oraz dwa małe guzki pod żuchwą. Byłem u laryngologa i dał mi antybiotyk Klramin 250 mg. Niestety nie pomógł. Mam kontrolę 4 lutego. Bardzo się boję żeby to nie był chłoniak. Co o tym myślicie ?
|