Pytania do lekarza

• Wyszukaj w GOOGLE
    w portalu lub poza nim

- Forum - Odpowiedz - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -
zdrowie.flink.pl / Forum Zdrowie / bliznowiec
Autor Wiadomość
michalina
# Posted: 12 Cze 2007 23:38
Odpowiedz 

witam czy ktos umiałby mi konkretnie sprecyzowac co powinnam zrobić skoro mam wielkiego bliznowca jak to leczyć? mam na brzuchu po operacji niedrożności jelit to było straszne osoby ktor potrafią mi pomóc prosze o kontakt emilowy michalinakaczmarek@o2.pl

Jerzy
Użytkownik
# Posted: 13 Cze 2007 00:12
Odpowiedz 

"Leczenie farmakologiczne
Leczenie miejscowe przy użyciu maści stosuje się w profilaktyce oraz w okresie tworzenia się bliznowca
Skuteczne są wielokrotnie powtarzane wstrzyknięcia do tkanki bliznowca sterydów (leków o silnym działaniu, m.in. hamujących proces bliznowacenia). Iniekcje powtarza się zwykle co 3-4 tygodnie, aż do momentu, gdy blizna zmięknie i obniży się do pożądanego poziomu
Obecnie trwają eksperymenty nad nowymi metodami leczenia bliznowców, które obejmują użycie lasera, nowych leków doustnych oraz maści"

za: emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=120&typ=1

Corhydrone
Użytkownik
# Posted: 13 Cze 2007 23:15
Odpowiedz 

Jest pewna grupa leków, które stosuje się na blizny:
np. Contractubex, Cepan..

Z kolei gojenie ran przyspieszają: Acudex, Alantan, Dernilan...

Specjalistami w sprawie chorób skóry, a także problemów takich jak blizny pooperacyjne, są dermatolodzy. Proponuję udać się po poradę - myślę, że efekt kosmetyczny będzie wtedy najbardziej zadawalający.

Do lekarza dermatologa nie potrzeba skierowania od lekarza rodzinnego.
Dermatolodzy przyjmują oczywiście w Poradniach Publicznych oraz prywatnie.

Anonim
# Posted: 19 Mar 2009 05:17
Odpowiedz 

Świetny na blizny jest Dermatix żel.

elta59@wp.pl
# Posted: 9 Mar 2010 01:44
Odpowiedz 

kokosal,tego uzywały babcie w czasie wojeny,z nraku lekarza.Sprawdzone.

Twoja wypowiedź
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Login  » Hasło 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.

Wygenerowane przez PHP forum software miniBB™ © 2001-2010

Partnerzy: Pozycjonowanie, Klimatyzacja, Drukarnia cyfrowa, Recepta, Drukarnia cyfrowa, Artykuły kreślarskie