| Autor |
Wiadomość |
nitas
|
# Posted: 16 Cze 2007 22:56
Odpowiedz
Mam pytanie związane z tzw przewianiem!! Od ok tyg silnie boli mnie cały kark i tył głowy-nie moge zginać głowy ani jej podnieśc z poduszki.Po wizycie u lekarza biore tabletki przeciwbólowe.Kiedy takie bóle powinny ustapić i czy nie powinno boleć mnie raczej ucho?????
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 19 Cze 2007 20:52
Odpowiedz
Faktycznie, takie dolegliwości to często skutek tzw. "zawiania", częste przy sytuacji gdy skóra jest wilgotna (spocona, po prysznicu). Pomagają leki przeciwbólowe (Diclac, Majamil, Ketonal, Aulin i inne), maści przeciwbólowe (Fastum, Ketonal i inne). Ucho, jeśli nie zostało również zawiane nie musi boleć..
|
Karolina
|
# Posted: 24 Cze 2007 10:28
Odpowiedz
też kiedyś tak miałam i lekarz przepisał mi zastrzyki z witaminą B12,a pomogło naświetlanie lampą solux
|
Anonim
|
# Posted: 25 Cze 2007 12:40
Odpowiedz
Cóż, taki stan utrzymuje się zwykle przez kilka dni, pozniej samoistnie ustepuje, przypuszczalnie to nie naświetlanie lampą a czas doprowadził Cię do porządku. A tabletki przeciwbólowe się przydają żeby ten czas przeczekać.
|
Anonim
|
# Posted: 1 Paź 2007 10:15
Odpowiedz
Hej....dzisiaj rano wstalem,,przekrecilem mocniej glowe...i stalo sie....czyjee ogromny bul szyji.......od rana wcieram fazum żel.....ale naraze nic nie mija.....ktos wie ile takie zapalenie moze potrrwac??
|
Anonim
|
# Posted: 16 Paź 2007 13:10
Odpowiedz
Hej wam. Mnie też przewiało i boli mnie cały kark i lewa strona głowy. Orientujecie się czy dostanę zwolnienie lekarskie, bo nie jestem w stanie normalnie pracować, tym bardziej że siedzię na takim stanowisku gdzie wychodzą drzwi na dwór. Dajcie znać
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 17 Paź 2007 03:51
Odpowiedz
O tym rozstrzygnie lekarz.
|
Anonim
|
# Posted: 22 Paź 2007 16:22
Odpowiedz
Ehhh...mam podobne objawy jak autor posta z tym ze mnie właśnie ucho boli i to baaardzo, do tego mam czopy ropne na migdałku po stronie bolącego ucha...a wszystko to przez przewianie nerwu biegnącego w okolicy ucha i szyi...myślę ze żadne środki przeciwbólowe tu nie pomogą jedynie jakiś slaby bądź mocniejszy antybiotyk...zreszta w takich sprawach trzeba pojść do lekarza w końcu to on sie na tym zna najlepiej ;)
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 23 Paź 2007 02:12 - Edytowany przez: Corhydrone
Odpowiedz
Czopy ropne na migdałku i ból ucha (zapalenie ucha środkowego??) - wizyta u lekarza konieczna i prawdopodobnie antybiotyk (np. Augmentin lub Amoksiklav). Ponadto leki jak w bólu gardła - polecam lekturę.
|
Anonim
|
# Posted: 9 Lis 2007 14:30
Odpowiedz
hej od tygodnia boli mnie glowa z lewej strony na samym dole myslalam ze to sa wezly chlonne ale muwia ze nie mam tam jakby guza co to moze byc
|
Anonim
|
# Posted: 4 Gru 2007 09:23
Odpowiedz
JA ma z kolei inny ale podobny problem 5 miesięcy leczyłam sie u ,,lekarzy" i nadal nic na początku przy bólu gardła dostałam antybiotyki na oprysczkę i półpaśćca po czym okazalo sie ze nadal jestem chora zmienilam lekarza i tam okazalo sie ze mam prawdopodobnie gronkowca wymaz wykluczył to a ja juz po 5 miesiacach antybiotyków nadal mam powiekszone wezly chłonne bol gardła powiekszone migdaly i czopy ropne w nich bół ucha z strony zainfekowanego bardziej migdala co mam dalej robic lekarz mowi ze juz nic dla mnie nie moze zrobic !!
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 4 Gru 2007 11:53
Odpowiedz
Trzeba zrobić wymaz z antybiogramem i leczyć celowanym antybiotykiem. Lekarz może skierować Panią/Pana do leczenia szpitalnego (laryngologia?).
|