| Autor |
Wiadomość |
Irena
|
# Posted: 29 Cze 2009 15:48
Odpowiedz
Zaczęło sie od tego, że latami cierpiałam z powodu obrzydliwej opryszczki. Oprócz tego, że boli, piecze, to najbardziej się wstydziłam tych bąbli i strupów. Wszystkie leki i domowe sposby próbowałam, Heviram polecał mi pani dermatolog przez kilka miesięcy (przestałam, aż lekarz rodzinny zakazał). Bez przerwy się pojawiałła.Kiedyś przeczytałam, że pijawki pomagają. Mama poszukała pani, która leczy pijawkami. Ludzie poczytajcie o hirudoterapii ( to jest to leczenie pijawkami, tak się nazywa), pijawki leczą wiele chorób z którymi lekarze nijak sobie nie radzą. Od pierwszego postawienia dwóch pijawek jestem szczęśliwa, nie pojawia się to draństwo. Kilka razy powtarzałam ten zabieg, profilaktycznie.
|
|
|
grin_lola
Użytkownik
|
# Posted: 15 Lip 2009 01:48
Odpowiedz
hmmm... nie wiem czy bym sie zdecydowała na cos takiego. Może i pomaga, ale .... a to boli? zostawia jakiś ślad? Napisz coś więcej o hirudoterapii.
|
Anonim
|
# Posted: 10 Lis 2009 01:25
Odpowiedz
Hirudoterapia leczenie pijawkami nie boli, pijawka zostawia mały ślad w kształcie znaczka mercedesa.
|
Anonim
|
# Posted: 10 Lis 2009 07:31
Odpowiedz
Ślad w kształcie znaczka mercedesa hehehe:) Cóż ,metoda do najprzyjemniejszych nie należy...ale każda metoda jest dobra jeśli leczy. Naprawdę zniknęła Ci ta opryszczka...? Jak czułaś się podczas zabiegu? Czułaś cokolwiek? A ten cały znaczek w kształcie mercedesa znika?;)Wiele słyszy się o tych pijawkach więc pewnie są skuteczne. Ja jednak póki co nie mam pomysłu, co mogłabym sobie nimi wyleczyć;)
|
maxi
|
# Posted: 3 Lip 2010 11:13
Odpowiedz
Pijawki są oficjalnie uznaną techniką medyczną w Polsce i pod numerem 99.991 są wpisane do ICD. Oczywiście przestawianie jest pewną sztuką i wymaga wiedzy i doświadczenia. Pomagają na wiele chorób a ich wszechstronne zastosowanie wynika z technik przystawiania. Jeśli na przykład kobieta cierpi na bolesne migreny od kilkunastu lat a po pijawkach przez klika miesięcy migreny nie występuje to należy uznać to za sukces. Przykłady można mnożyć. Co do szarlatanów i uzdrawiaczy oraz naciągaczy, myślę, że ludzie są różni. Jedni chcą pomóc a inni zarobić. Terapia, według mnie jest tańsza niż wieloletnie chorowanie. Zwłaszcza, że na przystawienie pijawek z reguły decydują się chorzy, którzy utracili wiarę w metody szpitalne i niewiele mają do stracenia / na przykład wyznaczony termin amputacji stopy z powodu martwicy, paraliż po udarze mózgu, itd./
|
Anonim
|
# Posted: 18 Maj 2011 11:51
Odpowiedz
Witam, sam jestem http://hirudoterapianowysacz.pl po kursie i zacząłem leczyć na razie swoją najbliższą rodzinę - moja mama ma problemy z żylakami po postawieniu pijawek - 3 serie po 4 pijawki - mama sam stwierdziła że czuje się znacznie lepiej, noga przestała puchnąć gdy dłużej na niej stała, przestała boleć. U mojej żony skarżącej się na ból kręgosłupa lekarz stwierdził stan zapalny i przepisał antybiotyk i maści do stosowania - postawiłem 4 pijawki w okolicach miejsca gdzie był stan zapalny. Stan zapalny ustąpił a ból znacznie się zmniejszył poprawiając komfort życia. Jak piszą inni powyżej pijawka nie jest panaceum na wszystkie dolegliwości - czasami gdy schorzenie jest bardzo przewlekłe - efekt poprawy może być zauważalny po dłuższym czasie. Jeśli nie ma się przeciwwskazań warto spróbować - nie ma skutków ubocznych. A może coś na poprawę wyglądu - http://http://hirudoterapianowysacz.pl/w-czym-poma gaj-pijawki/maseczka.html
|
gabriel
|
# Posted: 9 Paź 2011 22:53
Odpowiedz
witam,kiedys mialem problemy z kregoslupem,nie mialem zylakow , ale bardzo bolaly mnie nogi, a dokladnie lydki. Jako maly chlopiec przypominam sobie jak moja babcia leczyla sie pijawkami,dlatego i ja sprobowalem.to wszystko zaczelo sie 18lat temu,zona poszla i zalatwila mi 2 pijawki w aptece( miala szczescie bo to byly dwie ostatnie, juz pozniej nie bylo ,a byly sprowadzane z Wegier)dlatego zalecam pijawki bo sa naprawde dobre ,nic nie boli. ale prosze kupujcie w aptekach bo sa sprawdzone,nie posiadaja zadnych chorob .od tamtej pory niemam problemow z kregoslupem i nogi tez mnie nie bola
|
|
|
coolio
Użytkownik
|
# Posted: 12 Lis 2011 20:47 - Edytowany przez: coolio
Odpowiedz
Kilka miesięcy temu miałem dość ciężki wypadek. Wbił mi się kawałek drewna pod rzepkę. Wdało się zakażenie. Lekarz musiał usunąć kawałek łękotki i kaletki stawowej oraz okolicznych tkanek w celu usunięcia miejsca zapalnego. Rana bardzo źle i długo się goiła. Po kilku tygodniach nadal był strup i lekko się sączyła ropa. Pod skórą były wyczuwalne jakieś zgrubienia. Zdecydowałem się na tą terapię. Leczenie pijawkami spowodowało, że po kilku dniach z rany przestało się sączyć i się zabliźniła. Po kolejnych zabiegach zaczęły znikać guzy podskórne. Łącznie 5 zabiegów po 150zł. Nie było może tanio, ale odzyskałem pełną sprawność nogi. A to może docenić ktoś kto to stracił. Mimo, że te pijawki bardzo źle się kojarzą polecam tą terapię, gdyż w moim przypadku bardzo się sprawdziła.
Oto adres strony gdzie korzystałem z usług http://www.abcpijawek.pl/leczenie_pijawkami.html
|