Pytania do lekarza

• Wyszukaj w GOOGLE
    w portalu lub poza nim

- Forum - Odpowiedz - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -
zdrowie.flink.pl / Forum Zdrowie / Błagam pomocy, jelito drażliwe
. 1 . 2 . >>
Autor Wiadomość
mizia
Użytkownik
# Posted: 27 Lip 2009 02:16
Odpowiedz 

Witam
Od wielu lat choruję na jelito drażliwe. Do niedawna myślałam że udało mi się pokonać chorobę, nawet byłam pewna że mogę jeść wszystko... Niestety- od 2 tygodni mam silne, napadowe bóle brzucha. Pojawiają się jak tylko skończę jeść (nieraz zjem 2 kęsy np kanapki i już boli). Mam skurcze i wzdęcia na zmianę. Dodatkowo mam biegunki, ciągle mam wrażenie że znów się pojawi, zaczęłam nawet łykać 2 tabletki węgla lub Loperamidu by jelita spowolnić. Choroba utrudnia mi życie niesamowicie, chcę pracować i normalnie żyć ale ciągle się boję ataku... Co ja mam robić?????

Anonim
# Posted: 28 Lut 2010 16:43
Odpowiedz 

tez mam takie coś od niedawna
moze warto pojsc do lekarza? chociaż nie wiem...

FamilyGuy
Użytkownik
# Posted: 5 Mar 2010 15:43
Odpowiedz 

Musi być w twojej diecie coś co to wywołuje. Radziłabym ci iść z tym do lekarza albo dietetyka. Taka przypadłość może skutecznie utrudnić życie...Skąd jesteś? W Warszawie jest taka klinika metaboliczna Vimed, która się specjalizuje w dietach, testach nietolerancji pokarmowej i alergiach pokarmowych. Nie stosują inwazyjnych metod, więc może spróbujesz tam?

Elizka
Użytkownik
# Posted: 8 Kwi 2010 15:42 - Edytowany przez: Elizka
Odpowiedz 

Zdecydowanie z takimi doleglowosciami powinno sie pojawic u lekarza po porade. A doraznie na tego typu bole mozna zastosowac lek rozkurczowy buscopan.

Mary28
# Posted: 11 Kwi 2010 19:09
Odpowiedz 

Buscopan na jelita faktycznie dobrze działa i jest bezpieczny, więc możesz brać. To może być jakiś drobiazg w diecie, ale możesz za drobiazg to uznać dopiero, jak tak powie lekarz. A może też być to bardzo poważna sprawa i jeśli to zaniedbasz, nie obędzie się bez zabiegu chirurgicznego, więc naprawdę nie warto ryzykować - idź jak najszybciej do lekarza.

marchewa
Użytkownik
# Posted: 15 Kwi 2010 00:36 - Edytowany przez: marchewa
Odpowiedz 

A czy masz ustaloną specjalną dietę dostosowaną do swoich dolegliwości? Myślę, że taka choroba powinna być jak najszybciej skonsultowana z lekarzem. Faktycznie klinika Vimed specjalizuje się w tworzeniu diet metabolicznych, ale również w leczeniu chorób przewlekłych. Pamiętaj, że jesteś tym, co jesz, a wielu chorób naprawdę można uniknąć odpowiednio się odżywiając. Myślę, że wizyta w klinice byłaby dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem, całe życie nie możesz się obawiać tego, czy akurat nie nadejdzie atak. Życzę dużo zdrowia!

Yaro
# Posted: 27 Kwi 2010 23:23
Odpowiedz 

Witam
czytałem rozne doniesienia na temat drazliwego jelita spowodowanego dysfunkcja mięsniowo-powieziową tzw punktów spustowych.
pozdrwaia
Jarek
www.fizjomanual.com

Anonim
# Posted: 9 Maj 2010 13:02
Odpowiedz 

Wiecie, ja to już o różnych sposobach czytałem i słyszałem. Jedni mówią, żeby leczyć tylko dietą, inni że tylko farmaceutykami. Sam wiele czasu poświęciłem zarówno na zgłębianie wiedzy jak i próbowaniu sposobów. Zgadzam się, że w przypadku dolegliwości związanych IBS kluczową rolę odgrywa dieta, jednak samą dietą niestety nie zmniejszyłem objawów. Pożądaną ulgę i ustąpienie codziennych zgag i gazów dało mi połączenie leczenia antybiotykami oraz stosowanie miodu Manuka (MGO 100+), który jak się okazuje wspomaga leczenie. Dziwi mnie trochę brak zainteresowania lekarzy tym miodem. Zainteresowanych odsyłam by zapoznali się z rekomendacjami dotyczącymi http://miodymanuka.pl/index.php?news=show&news_id= 70.

kasia1
# Posted: 14 Maj 2010 21:07
Odpowiedz 

czy ktos probowal tabletek o nazwie zelnorm?

kasia1
# Posted: 16 Maj 2010 00:59
Odpowiedz 

slyszalam ze zbawienne jest robienie lewatyw, sama niedlugo sprobuje to napisze o efektach, a z ta choroba zmagam sie od kiedy pamietam...

marchewa
Użytkownik
# Posted: 8 Cze 2010 11:23
Odpowiedz 

Rozmawiając z lekarzem z Vimedu, dowiedziałam się, że odpowiednią dietą można zapobiec wystąpieniu wielu chorób. Samo leczenie nie jest już tak łatwe, jak zapobieganie - ale tak jest raczej w przypadku większości chorób. Niemniej jednak odpowiednia dieta (która moim zdaniem jest konieczna!!) + antybiotyki mogą bardzo pomóc

FamilyGuy
Użytkownik
# Posted: 8 Cze 2010 13:43
Odpowiedz 

kasia1 jeśli lewatywa jest skuteczna na jelito drażliwe (czego nie wiedziałam), to tym bardziej dializa jelita. Zaleca się ją robić 4 razy do roku. Można ją zrobić właśnie w tej klinice. Usuwa wszystko, oczyszcza, poprawia stan zdrowia i nawet samopoczucie. Słyszeliście o tym? Inaczej nazywa się hydrokolonoterapia.

. 1 . 2 . >>
Twoja wypowiedź
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Login  » Hasło 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.

Wygenerowane przez online community script miniBB™ © 2001-2010

Partnerzy: Pozycjonowanie, Klimatyzacja, Drukarnia cyfrowa, Recepta, Drukarnia cyfrowa, Artykuły kreślarskie