| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 19 Lip 2008 14:25
Odpowiedz
hej jestem dziewczyną.... mam 14 lat i 157 cm
miałam badania w szpitalu i powiedziano mi że wszystko jest ok... ale ja tak nie uważam. jedyne co mnie jeszcze trzyma przy życiu i nie daje mi się załamać to to... że mam jeszcze szanse urosnąć... ale może przedstawię swoją sytuację ;p
moja mama ma 158... ale największy skok wzrostu miała będąc w 2 klasie podstawówki... praktycznie od tego czasu urosła niewiele... jej rodzice... moi dziadkowie... tez nie są zbyt wysocy ale brat mamy ma 180... to dużo więcej niż dziadek....
za to tata zawsze był mały... urósł dopiero w 2 klasie liceum... jego rodzice też nie są za wysocy ale mój pradziadek i bracia dziadka mają po 190 ... a dziadek ma teraz niecały 170!... więc może jakieś geny odziedzicze po pradziadku ? ;P
mój brat ma teraz niecały 180... on też największy skok wzrostu miał będąc jeszcze młodym... jak mama.. ja nie miałam jeszcze znaczącego skoku.... zawsze byłam najmniejsza... ;(
czy ktoś może mi powiedzieć czy jeszcze urosnę.... chyba wystarczająco opisałam moje geny ;P
.... bardzo proszę o pomoc !!!
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 23 Lip 2008 03:51
Odpowiedz
Ja też mam pytanie. Mam 15,5 lat i 180 cm. Niby to dużo ale gram w siatke i jestem skrzydłowym atakującym. Chce mieć co najmniej 190 cm. Czy to jest możliwe? Dodam jeszcze, że tata ma jakieś 176, a mama 158. Proszę o pomoc.
|
Anonim
|
# Posted: 13 Lis 2008 04:05
Odpowiedz
ej a na 11,5 roku wzrost 146cm jest dobry?
|
KiVi
Użytkownik
|
# Posted: 27 Lis 2008 02:58
Odpowiedz
Ja sam niewiem czy mam problem ponieważ ja mam 172 cm wzrostu i 16 lat nigdy nie zauwałem u siebie zadnego skoku poprostu zawsze rosłem ok 7 cm czasem więcej na rok... w przyszłosći chciałbym osiągnać koła 185 cm jak myślicie orosne jeszcze te 13 cm przynjamniej ? aha mój tata ma 175cm a mama 165 cm...a i może jszcze jedno pytanie niewiem czy pasuj na ten temat toczy palanie papierosów w jakis sposob chamuje wzrost?
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 27 Lis 2008 04:15
Odpowiedz
Masz szansę.
Palenie papierosów i picie alkoholu wpływa negatywnie na wzrost, kondycję fizyczną i intelektualną.
|
Michał
|
# Posted: 5 Gru 2008 11:33
Odpowiedz
Witam, mam do was (panstwa) Takie małe pytanko.. 23 Marca koncze obecnie 14 lat i mierze 157Cm.. Bardzo mi to przeszkadza iz niektorzy z mojich rowiesnikow poprostu smieja sie ze mnie lub mi dokuczaja.. Po ponoc im wyzsi tym lepsi.. -.-
I tam takie pytanie- Rodzicie mi mowia, ze jak wejde w okres dojrzewania wszystko sie zmieni bd miał mutacje, skok wzrostu.. Wiec posiedziałem troche na necie i poszperałem - No i znalazłem.. Skok wzrostu w ciagu jakiegos czasu szybko moge urosnac nawet do 20cm.. _ I w tym rzecz iz moja Mama mierzy 159/160cm, a Tato 173/5..
Dziadkow ogołem (miałem) nie za małych nie za duzych.. Dziadek ze strony Taty mierzył ok. 171..Lecz Dziadek ze strony Matki mierzył - 175..
I takie moje pytanie.. - Kiedy moze sie u mnie rozpoczac Skok wzrostu i ile tak szczerze ile moge max osiagnac? - Własnie chce sie zapisac do lekarza - Endy~~.. Ale korci mnie zeby mi ktos dzisiaj-jutro napisał.. Czy przekrocze wzrost 177cm?>..
Pozdrawiam, Michał
|
Michał
|
# Posted: 7 Gru 2008 04:31
Odpowiedz
Czy nikt tu nie zaglada?;>
|
|
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 8 Gru 2008 09:31
Odpowiedz
W tym temacie padła już odpowiedź na podobne pytanie - przeczytaj to.
|
Anonim
|
# Posted: 20 Gru 2008 05:14
Odpowiedz
Hej... Mam problem i pytanie. Mam 12 lat chodze do klasy 6 [jestem dziewczyną] i mierze zaledwie 140 cm... dodam ze jestem najmniejsza z klasy :( co mam zrobic ? isc do lekarza z tym ? co mam zrobic... odpiszcie prosze!!!
|
Anonim
|
# Posted: 20 Gru 2008 05:17
Odpowiedz
Hej... Mam problem i pytanie. Mam 12 lat chodze do klasy 6 [jestem dziewczyną] i mierze zaledwie od 135 do 140 cm wzrostu.... dodam ze jestem najmniejsza z klasy :( co mam zrobic ? isc do lekarza z tym ? co mam zrobic... odpiszcie prosze!!!
|
Anonim
|
# Posted: 27 Gru 2008 11:27
Odpowiedz
mam za miesiac 15 lat 170 cm wzrostu od 2 lat nic nie urosłem czy jeszcze urosne
|
Anonim
|
# Posted: 2 Sty 2009 01:49
Odpowiedz
Hej... Mam problem i pytanie. Mam 12 lat chodze do klasy 6 [jestem dziewczyną] i mierze zaledwie od 135 do 140 cm wzrostu.... dodam ze jestem najmniejsza z klasy :( co mam zrobic ? isc do lekarza z tym ? co mam zrobic... odpiszcie prosze!!!
sorki 140 ...odpowiedzcie please xD
|