| Autor |
Wiadomość |
agrzesia
Użytkownik
|
# Posted: 12 Paź 2009 15:12
Odpowiedz
Lekarz stwierdził, że to bóle wzrostowe, ale podawanie witamin nie pomaga. Córka od urodzenia była zlana potem. Poci się bardziej niż przeciętne dziecko, a zapach tego potu jest wyjątkowo kwaśny. Narzeka na ból kolana. RTG nie wykazało zmian reumatycznych, tylko jakiś niegroźny torbielik na główce kości udowej. OB jest podwyższone i jest przyspieszona akcja serca. Często miewa gorączkę, która trwa 1-2 dni i oprócz przemijających bólów kolana nie ma żadnych innych objawów. Dziś znowu miała gorączkę (taką jak tydzień temu) i byłam z nią u lekarki., która stwierdziła, że mogą to być gorączki alergiczne i przypisała.... antybiotyk!!! Ratunku!!! teraz zaczynam podejrzewać, że ta gorączka występuje po podaniu leku typu rutinoscorbin. Czyżby to miało związek z dną moczanową? U nas lekarze niechętnie kierują na badania, bo miesiąc temu pytałam się czy nie trzeba jej zrobić badań, to lekarka stwierdziła: "A po co?" Będę wdzięczna za każdą mądrą i profesjonalną odpowiedź.
|
|
|
agrzesia
Użytkownik
|
# Posted: 13 Paź 2009 09:14
Odpowiedz
Dodam jeszcze, że córka ma wstręt do owoców cytrusowych. Ból występuje zawsze w tym samym kolanie, a gorączka występuje po podaniu większej dawki wit.C lub preparatów witaminowych. Ostatnio, jak była przeziębiona i dałam jej 2 tabl.cerutinu dziennie, to dostała wysypki, która nie schodziła przez 4 dni. Nie wiem czy ta wit.C ma jakiś wpływ na wzrost temp. ciała, ale ja tak to właśnie zaobserwowałam.
|
Anonim
|
# Posted: 18 Sty 2010 11:05
Odpowiedz
Moja córka też czasem budziła się w nocy płacząc żę bolą ją nóżki - po dłuższych obserwacjach okazało się że wystarczyło pilnować aby zawsze miała ciapy i nigdy nie siadała klęcząc na podłodze (szczególnie terakocie).Ja nie miałam problemu z witaminami więc tutaj nie wiele pomogę .Chcę jedynie uwrażliwić bo czasem błachostka może powodować ogromne szkody. Obserwacje moje potwierdzilam też na koleżnki synku -choć ona też początkowo nie łączyła nocnych bólów z zimnym podłożem a raczej szybkim wzrostem(było lato a jej syn często klęczał bawiąc się na ziemi czy chodniku na dworze)-to tylko sugestia nie porada lekarska!
|
Anonim
|
# Posted: 18 Sty 2010 11:08
Odpowiedz
A badania warto zrobić szczególnie po antybiotykach!!!
|