| Autor |
Wiadomość |
lenka
|
# Posted: 19 Sty 2010 22:33
Odpowiedz
Mam problem. Mam 19 lat i od jakiegoś czasu mam owsiki, których nie mogę się pozbyć. Brałam już na nie dużo leków, lecz wciąż powracają mimo że prowadzę higieniczny tryb życia. Jaka może być tego przyczyna??? Pomóżcie! Czy może istnieje jakieś naprawdę silne lekarstwo które pomoże mi je zwalczyć.
|
|
|
JAGNA63@ONET.PL
|
# Posted: 3 Lut 2010 14:06
Odpowiedz
MAM NA IMIĘ AGNIESZKA .MOJE DZIECI GDY BYŁY MIAŁE CZESTO MIAŁY OWSIKI ABY ICH SIĘ POZBYĆ ZAWSZE KUPOWAŁAM IM DUŻO PESTEK Z DYNI I TO SKUTKOWAŁO .ZYCCĘ POWODZENIA
|
Narkoza
|
# Posted: 7 Lut 2010 19:01
Odpowiedz
podstawowe znaczenie w zapobieganiu zakazeniu owsikami ma zasada mycia rąk przed każdym posilkiem i po wyjsciu z toalety (jaja owsików są składane w zewnętrznej części odbytu, sa bardzo lepkie i z łatwością przyczepiają sie do rąk nosiciela i do bilizny osobistej). Należy często myć okolicę odbytu codziennie zmieniać bieliznę (bielizna bawełniana, po praniu prasowac gorącym zelazkiem) codziennie wieczorem prasować gorącym zelazkiem prześcieradło. leki to między innymi Antivermina (dorosłym podaje sie 600mg w 2h po jedzeniu w trzech pięciodniowych cyklach z przerwami 10-14dniowymi. inny zmany mi lek to Combantrin(pyrantelum) u dorosłych 4tab jednorazowo. kuracja profilaktyczna pwoinna byc prowadzona u wszystkich domowników ponieważ zakażenie dotyczy zazwyczaj wielu os. z tego samego środowiska
|
Narkoza
|
# Posted: 7 Lut 2010 19:02
Odpowiedz
ps. zrezygnować ze stringów... :)
|