| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 15 Lut 2010 10:47
Odpowiedz
Słuchajcie co myślicie o sposobie korekcji wzroku za pomocą soczewek fakijnych. Słyszałam, że zakres korygowanych wad jest ogromny i do tego zabieg jest całkowicie odwracalny. czy może ktoś zna ryzyko takiego zabiegu? Tzn co może się wydarzyć po?
|
|
|
Basia
|
# Posted: 27 Lut 2010 17:44
Odpowiedz
Piszą, że ryzyko powikłań jest, jak przy każdym zabiegu, ale jest bardzo rzadkie. Jako takich statystyk liczbowych to nigdzie jeszcze nie widać. Wiem, że wcześniej wszczepiali już podobne soczewki i ludzie się na to zapisywali. Fakt, że soczewki można wyjąć i powrócić do stanu sprzed zabiegu wydaje się dość bezpieczne. Ale najlepiej to pytać w klinikach u specjalisty.
|
Kika7
|
# Posted: 22 Lis 2010 11:12
Odpowiedz
Te elastyczne soczewki fakijne nowej generacji to mają inny sposób umieszczania ich w oku niż te zwykłe, sztywne, mniej inwazyjny, bo nacina się tylko 2 mm i przez ta małą dziurkę umieszcza się zwiniętą soczewkę która się potem rozwija na właściwym miejscu. Widziałam filmik jak to wygląda mogę podrzucić linka:)
|
Betty9
|
# Posted: 25 Lut 2011 10:41
Odpowiedz
Jak czytam o tych wszystkich zabiegach okulistycznych to mają bardzo małe ryzyko powikłań w stosunku do normalnej chirurgii. Pewnie że muszą o nich mówić, żeby się zabezpieczyć, ale to pewnie tak jak z lekami, że piszą na ulotkach wszystkie możliwe niepożądane objawy, żeby nikt potem nie miał pretensji, że nie został poinformowany.
|
szermierka
|
# Posted: 28 Lut 2011 09:13
Odpowiedz
Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żebym miała po jakiś lekach takie niepożądane objawy jak wypisują na ulotkach w lekarstwach... Widocznie jestem statystyczna:) Prawdopodobnie laser na oczy też by mi wyszedł hehe.
|
Anonim
|
# Posted: 11 Kwi 2011 11:49
Odpowiedz
Laser to super sprawa. Zrobiłam go niedawno i pożegnałam się z okularami. Zabieg przeprowadziła lek. med Elżbieta Archacka w klinice Laser w Warszawie. Wszystko przebiegło dość sprawnie i nawet miło:) Nie ma się czego bać a efekt niesamowity!
|