Pytania do lekarza

• Wyszukaj w GOOGLE
    w portalu lub poza nim

- Forum - Odpowiedz - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -
zdrowie.flink.pl / Forum Zdrowie / wzdęcia
Autor Wiadomość
Anonim
# Posted: 28 Lut 2010 16:39
Odpowiedz 

Witam!
od niedawna po każdym posiłku z mojego płaskiego brzucha robi się ... balon!
Byłoby jescze okey ale do tego dohodzi dziwne burczenie, kruczenie (nie wiem jak to nazwać) w jelitach. Stosowałam Espumisan ale to nic nie daje.
O i jeszcze dochodzi do tego odbijanie powietrzem mam już tego dość bardzo proszę o pomoc mam dopiero 17 lat!!
MOŻe jakieś nazwy leków bez recepty (dodam że wzdecia pojawiaja sie nie tylko po ciezkostrawnym jdzeniu najgorsze jest to GŁOŚNE BURCZENIE)
z góry dziękuję...

AndrzejS
Użytkownik
# Posted: 4 Mar 2010 13:31
Odpowiedz 

Nie trzeba wiele jeść, żeby mieć wzdęcia. Ale to na pewno jest niestrawność. Wcale nie jest tak, że niestrawne jest to, co powszechnie jest za takie uważane, czyli kapusta, groch, tłuste mięsne potrawy itp. Najnowsze badania pokazują, że niestrawność to sprawa bardzo indywidualna. Bywa, że dla kogoś niestrawny może być gotowany kurczak, choć wydawałoby się, że to nie możliwe. Niestety, każdy, kto ma takie problemy jak Ty, anonimie, powinien zgłosić się do kliniki prowadzącej badania za zakresu nietolerancji pokarmowej (w warszawie np. vimed) i oferujące w ramach usług profesjonalną dietę i opiekę dietetyka. Całość znana jest szerzej jako dieta metaboliczna. Gdyby większość z nas pokusiła się o takie badania i nową dietę, to nie byłoby wśród nas ludzi otyłych i przewlekle chorych. A odżywki do włosów, skóry i paznokci przestały się sprzedawać, bo straciły rację bytu. Dobra, indywidualna dieta bez problemu zapewni doskonały wygląd.

Twoja wypowiedź
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Login  » Hasło 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.

Wygenerowane przez online community script miniBB™ © 2001-2010

Partnerzy: Pozycjonowanie, Klimatyzacja, Drukarnia cyfrowa, Recepta, Drukarnia cyfrowa, Artykuły kreślarskie