| Autor |
Wiadomość |
dgamian
Użytkownik
|
# Posted: 1 Mar 2010 18:34
Odpowiedz
Witam, mam problem z klatką piersiową, mianowicie od czasu do czasu podczas schylania lub głębszego oddychania czuje ucisk. Byłem u lekarza, zalecił mi specjalne ćwiczenia, problem w tym że klatka przestanie mnie boleć dopiero po nastu miesiącach intensywnej terapii. W międzyczasie lekarz przepisał mi środek przeciwbólowy w sprayu (KetoSpray Forte). Nie mogę jednak powiedzieć aby pomógł mi on uśmierzyć ból. Postanowiłem więc sam sobie znaleźć coś co mi pomoże. I tu rodzi się moje pytanie : Których tabletek przeciwbólowych unikać? Jako że jestem tzw. "lekomanem" chciałbym uniknąć tabletek które powodują poważniejsze skutki uboczne podczas przedawkowania, jak i również tych od których mógłbym się uzależnić. Oczywiście w grę wchodzą tylko te które mógłbym kupić bez recepty. Oczywiście byłbym wdzięczny za polecenie również tych które są sprawdzone i są godne uwagi, lecz bardziej zależy mi na tych których powinienem unikać a potem będę "testować" na sobie te dobre. Dodam jeszcze że mam 18lat chociaż nie wiem czy wiek ma tutaj coś do rzeczy. Pozdrawiam.
|
|
|
Corel
|
# Posted: 23 Kwi 2010 23:07
Odpowiedz
Ceść dgamian!
Tragedia jeżeli w wieku 18lat jesteś lekomanem. Bardzo szybko zniszczysz sobie wątrobę i cały przewód pokarmowy. Nie wolno tego robić. Każdy z leków ktory przyjmujesz jest de facto trucizną niszczącą przede wszystkim wątrobę. Dostępność lekół p-bólowych bez recepty sprawia, że myślisz iż one nieszkodzą .Duży błąd!!!! Zawsze należy szukać przyczyny bólu a nie maskować go poprzez przyjęcie leków przeciwbolowych. W twoim wypadku sprawa jest trochę dla mnie niejasna. Ucisk powstający przy schylaniu i głebszym oddychaniu ? jak wyjaśniono jego powód? Jeżeli nie wyjaśniono ,to szukać mądrego lekarza który wyjaśni powody dolegliwości. corel
|
Family_Guy
|
# Posted: 24 Kwi 2010 12:44
Odpowiedz
Też tak uważam. Powinieneś jak najszybciej skontaktować się ze specjalistą. Moja mama w młodości miała migreny, które leczyła codzienną tabletką przeciwbólową. W tej chwili jedyne co może jeść to gotowane warzywa i ser biały. Jest na granicy anoreksji, ma chorą wątrobę i nie ma wątpliwości co to spowodowało. Naprawdę nie faszeruj się przeciwbólówkami.
|