Pytania do lekarza

• Wyszukaj w GOOGLE
    w portalu lub poza nim

- Forum - Odpowiedz - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -
zdrowie.flink.pl / Forum Zdrowie / Czy to alergia?
Autor Wiadomość
Anonim
# Posted: 2 Mar 2010 17:18
Odpowiedz 

Od paru lat gdy zbliża się wiosna swędzą mnie oczy. Gdy je potrze to mi łzawią i czuje jak gdybym miała "kamyki" pod powiekami. A gdy jest zima to mi to przechodzi. Czy mogę być alergiczką?????? I czy mam się zgłosić do lekarza z tym?????

Anonim
# Posted: 3 Mar 2010 09:57
Odpowiedz 

To może być alergia. Najlepiej poradzić się alergologa i zrobić testy. Takie testy wykonywane są z reguły po sezonie (po wakacjach), ale warto przejść się do lekarza już teraz, żeby mógł "na bieżąco" obserwować objawy. Same testy nie wystarczą. Alergii nie należy bagatelizować, bo nieleczona może przerodzić się w astmę. Jest wiele sposobów leczenia alergii, więc nie należy się przerażać. Można nawet zupełnie się jej pozbyć dzięki terapii odczulającej. Pozdrawiam

AndrzejS
Użytkownik
# Posted: 4 Mar 2010 13:14
Odpowiedz 

Wygląda na to, że to reakcja alergiczna. Zastanawia jednak, że nie podałaś objawu w postaci mazi w przegrodzie nosowej. Warto byłoby przebadać się i ustalić czy występują reakcje alergiczne i w styczności z jakimi alergenami. Łzawienie z oczu może też być związane z wysychaniem płytki oka. Zalecam zatem komplet badań

ladydiil
Użytkownik
# Posted: 28 Mar 2010 22:35
Odpowiedz 

zrób pakiet testów alergologiczny wziewny

Twoja wypowiedź
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Login  » Hasło 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.

Wygenerowane przez chat forum software miniBB™ © 2001-2010

Partnerzy: Pozycjonowanie, Klimatyzacja, Drukarnia cyfrowa, Recepta, Drukarnia cyfrowa, Artykuły kreślarskie