MACIUS1806
Użytkownik
|
# Posted: 3 Mar 2010 20:27
Odpowiedz
Przeszło 5 lat temu miałem już pokrzywkę.trwała ona tak od marca do września.pojawiła się pierwszy raz nie wiadomo skąd w wieku 26 lat i we wrześniu znikła tak samo jak się pojawiła czyli nie wiadomo jak.robiłem wtedy testy alergiczne, ale nic one nie wykazały. przyjmowałem wówczas claritine i loratadyne,no oczywiście nie przed testami.myślałem, że jak się to we wrześniu skończyło to juz będzie na zawsze koniec.Jednak się myliłem.Nastał styczeń tego roku ... i jest pokrzywkowy atak nr 2.oczywiście nie wiadomo z jakiej przyczyny.nie była jednak ona tak wielka .na początku trochę swędziało później coraz mniej prawie do zaniku aż do momentu z poprzedniego tygodnia, gdy po niedzielnej nocy miałem znowu dużo plam,na drugi dzień mnie głowa całyt dzień bolała i gardło.zażyłem strepsils intensive.i jak wracałem do domu po pracy zaczeły mi oczy łzawić potarłem i zrobił się czerwony obrzęk wokół nich.na wieczór już miałem wielką opuchliznę worków pod oczami i warg.byłem przerażony swoim wyglądem.wypiłem wapno i poszedłem spać myślałem że na drugi dzień zniknie.Ale rano dalej było.poszedłem do swojego lekarza rodzinnego przypisał mi claritine, fexofast i zastrzyk dexo...coś tam nie pamiętam dokładnej nazwy.jak brałem zastrzyk przez pięc dni było lepiej,czyli do tej soboty.Ale wczoraj znów blolało mnie gardło i wziąlem strpsils intensive.i znowu spuchłem.dzieki temu jedną zagadkę rozwiązałem czyli że skutkiem ubocznym tego strepsilsu był obrzęk warg i oczu.ale pokrzywkę dalej mam i mam nawet jej więcej.nie wiem więc czy jest ona też skutkiem tego leku chyba fluorbiprofenu który się tam znajduje czy czegoś innego.Nie pamiętam dokładnie czy miesiąc temu jak mi pojawiła się pokzrywka żebym go zażywał.Wielość tej pokrzywki nasila się wraz ze snem świąd jest minimalny jak jestem na zewnatrz.aha pracuję w hurtowni chemicznej już 10 lat nie wiem czy to ma wpływ na pokrzywkę bo używam tych samych produktów co zawsze.więc o co biega ze mną?
|