Pytania do lekarza

• Wyszukaj w GOOGLE
    w portalu lub poza nim

- Forum - Odpowiedz - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -
zdrowie.flink.pl / Forum Zdrowie / Kamica żółciowa. Proszę o poradę.
Autor Wiadomość
cruzer000
Użytkownik
# Posted: 4 Mar 2010 19:54
Odpowiedz 

Witam.
Mam 52 lata, od 2 tygodni miewam bóle (zlokalizowane w górnej, środkowej części brzucha promieniujące na plecy w okolice łopatek i prawego barku), których nigdy nie miałam. Zrobiłam USG, które wykazało, że mam kamienie w pęcherzyku żółciowym. Pęcherzyk według lekarza jest do usunięcia. Lekarz mówił, że sprawa jest poważna, nie mogę tego bagatelizować i jak najszybciej muszę poddać się zabiegowi. Oczywiście na zabieg jestem już zarejestrowana na najbliższy poniedziałek. Przy badaniu wykryto również kamień na nerce. Proszę o opinię jak poważny jest mój stan i co jeszcze ewentualnie powinnam zrobić. Dziękuję i pozdrawiam.

Dodaję zdjęcie USG i opis:
http://zapodaj.net/c16af950cdad.bmp.html

Anonim
# Posted: 13 Mar 2010 09:55
Odpowiedz 

Witam, u mnie w tym tygodniu wykryto 2 kamienie w pęcherzyku żółciowym i też mam się poddać zabiegowi , strasznie się boję , bo nigdy nie mialam narkozy podawanej . Mam 31 lat i całe zycie przed sobą , niestety w diecie a ja tak uwielbiam dobrze zdjeść :(. Co do kamienia w nerce to spokojnie , moja mama ma takie kamienie już od wielu lat i żyje. Jasne ma czasami kolki ale z czasem mijają. Mama miała już trzaskane kamienie w nerkach ale one po latach i tak się odnowiły. Tak więc bez obaw nie jest źle, pozdrawiam i życze powodzenia i zdróweczka.

Twoja wypowiedź
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Login  » Hasło 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.

Wygenerowane przez community script miniBB™ © 2001-2010

Partnerzy: Pozycjonowanie, Klimatyzacja, Drukarnia cyfrowa, Recepta, Drukarnia cyfrowa, Artykuły kreślarskie