Pytania do lekarza

• Wyszukaj w GOOGLE
    w portalu lub poza nim

- Forum - Odpowiedz - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -
zdrowie.flink.pl / Forum Zdrowie / Co To jest?? Zespół jelita drażliwegO??
Autor Wiadomość
Anonim
# Posted: 5 Mar 2010 20:24
Odpowiedz 

Witam!
od ponad 3 tygodni po jedzeniu bulgocze mi w brzuchu.
Pojawiają sie też wzdęcia. Nieraz kłuje mnie w lewym boku. Jestem szczupłą osobą, nigdy nie miałam takich problemów (mam 18 lat) dodam że często się stresuje , czytalam ze moze to byc zespol jelita drażliwego. Mam zaparcia.
Ale najgorsze są te głośne bulgotania w brzuchu po jedzeniu, piciu.
Błagam pomóżcie!
Z góry dziękuję.

FamilyGuy
Użytkownik
# Posted: 8 Mar 2010 10:24 - Edytowany przez: FamilyGuy
Odpowiedz 

Od 3 tygodni? Hm, a zmieniałaś dietę? Może gdzieś wyjeżdżałaś? Jeśli bardzo Cię to męczy, bo nie jest to co tu dużo mówić normalne, może dobrze byłoby udać się do lekarza albo dietetyka? Pomoże ci przeanalizować co jadłaś, może skieruje na badania, albo może zrobisz testy tolerancji pokarmowej? Zerknij sobie na stronę te kliniki: http://vimed.pl/ ich dietetyk został ostatnio ekspertem Glamour. Poczytaj sobie artykuły, albo się skontaktuj z tą kliniką, na pewno pomogą Ci pozbyć się tych dolegliwości.

Anonim
# Posted: 11 Mar 2010 15:26
Odpowiedz 

Przede wszystkim kontroluj dietę, zaobserwuj co powoduje wzmożone dolegliwości. Może to być zespół jelita drażliwego ale może to być także skutkiem silnego stresu.
Jeśli chodzi o leczenie objawów zespołu jelita drażliwego to mogę polecić zastosowania miodu z krzewu herbacianego (MGOTM 100+).

www.miodymanuka.pl

marchewa
Użytkownik
# Posted: 7 Kwi 2010 00:09
Odpowiedz 

Myślę, że przyczyną "bulgotania" w brzuchu, a już przede wszystkim wzdęć może być nieodpowiednia dieta. Osoby szczupłe rzadko kiedy zwracają uwagę na to co i jak jedzą, twierdząc, że ich przemiana materii jest na tyle dobra, że i tak nie przytyją. Niestety równocześnie nie zdają sobie sprawy z tego, że złe odżywianie się i zła dieta (w tym przypadku mam na myśli dietę, jako racjonalny sposób odżywiania się) mogą być przyczyną późniejszych chorób przewlekłych, których leczenie jest długie i ciężkie. Podążając zatem za myślą FamilyGuy'a uważam, że najlepiej jest zmienić swoje nawyki żywieniowe pod okiem lekarza specjalisty, np. z centrum medycznego Vimed. Dieta tam układana ma się stać dla ludzi sposobem na zdrowe życie, co mnie osobiście bardzo przekonuje.

Anonim
# Posted: 8 Kwi 2010 19:37
Odpowiedz 

Zespół jelita drażliwego to bardzo nieprzyjemna dolegliwość. Ja od jakiegoś czasu się męczę i nie tylko bulgotanie i wzdęcia, ale przede wszystkim silne bóle brzucha dają mi w kość. Koniecznie idź do lekarza jak problem będzie się dłużej utrzymywał!!!

Anonim
# Posted: 8 Kwi 2010 23:17
Odpowiedz 

Bóle brzucha to faktycznie zmora, nienawidzę tych skurczy. Ze względu na pracę, ciężko mi ściśle trzymać się diety i okropnie cierpię jak występuje podrażnienie:( Zazwyczaj pomaga mi Buscopan, przynajmniej te okropne skurcze likwiduje. Wizyta u lekarza nie zaszkodzi!

Miro

Twoja wypowiedź
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Login  » Hasło 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.

Wygenerowane przez discussion forum software miniBB™ © 2001-2010

Partnerzy: Pozycjonowanie, Klimatyzacja, Drukarnia cyfrowa, Recepta, Drukarnia cyfrowa, Artykuły kreślarskie