Anonim
|
# Posted: 12 Mar 2010 11:29
Odpowiedz
mam 22 lata i od około 9 lat mam okropną pokrzywkę, która wygląda m.in. tak: zawsze zaczyna sie od głowy na, której robią sie ogromne bąble i wypadają mi włosy, potem schodzi od czoła w dół, są to najpierw różowe kropki, które po jakimś czasie zlewają się w jedną całość, okropnie to swędzi i piecze jednocześnie, oczywiście puchnę od tego. Miałam robione testy na chyba wszystko co możliwe ale niestety nikt nie potrafił mi pkmóc. ostanimi czasy ktoś podpowiedział mi, że to mogą być tzw "sprawy kobiece" i rzeczywiście zauważyłam, że gwarantowana i do przewidzenia jest pokrzywka podczas miesiączki. Najgorsza jest w pierwszy dzień okresu, w ten dzień dosłownie wariuję nie wiem co mam ze sobą zrobić i zamieniam się w potwora. NA drugi dzień zostają resztki uczulenia i okropna opuchlizna, która towarzyszy mi przez około 2dni i oczywiście najbardziej dotyczy to twarzy, w ostatni dzień okresu, również mam uczulenie; co miesiąc od jakiegoś czasu notuję to i pokrzywka jest około 7-10dni w miesiącu ale oczywiście raz jest częściej raz rzadziej. Najgorsze jest to, że moja twarz zamienia się w jedną wielką czerwoną plamę, uszy robią sie okropnie grube, klatka piersiowa robi sie jak poparzona a dłonie robią sie tak grupe, że aż ciężko jest mi nimi pracować. Strasznie mnie to krępuje bo przy ludziach, z którymi przebywam w mgnieniu oka zmieniam sie o 360'. Jakieś wyjście jest mogę siedzieć w domu ale ja chcę sie tego pozbyć. Studiuję, chcę podjąć stałą prace, w szkole zawsze mogłam zwolnić się z tego powodu z lekcjia teraz nie bede miała takich możliwości. BŁAGAM O POMOC
|