Anonim
|
# Posted: 3 Kwi 2010 19:38
Odpowiedz
Witam. Od jakiegoś czasu mam powtarzające się bóle w dolnej części brzucha z prawej strony.Najczęściej jest to ból kłujący,ciągnący,promieniujacy aż do uda.Czasem boli podobnie jak podczas miesiączki.Czasami boli mnie w plecach,również w tym samym miejscu. Często mam dolegliwości ze strony dróg moczowo-płciowych na tle grzybiczym :swędzenia,pieczenia cewki moczowej,częste oddawanie moczu.Dodam,że w badaniu moczu wszystko wychodzi ok. Cierpię również z powodu dolegliwości układu pokarmowego.Ciągle jest mi niedobrze,mam wzdęcia,puste odbijania,bóle (właściwie to całego) brzucha i ciągle kwaśny smak w ustach mimo stosowania leków zobojętniających.Miałam robiona kilkakrotnie gastroskopię,która wykazała refluks,oraz kolonoskopię (2 lata temu),która wyszła ok. 10 lat temu miałam operacje torbieli jajnika.Był to 8 cm twardy guz,tzw potworniak,oraz 3 cm prosta torbiel.Dodam ,że "potworniak" którego mi usunięto nie był wcześniej wykryty mimo wizyt u kilku lekarzy,ultrasonografii,oraz zwykłych badan ginekologicznych.Do szpitala szłam na laparoskopie podczas której miała byc usunięta ta mała 3cm torbiel widoczna na USG.Podczas zabiegu okazalo sie jedank ze z tyłu znajduje sie druga większa torbiel skórzasta,którą trzeba było usunąc operacyjnie. Martwię się ze ten ból w dole brzucha to może byc znów jakiś guz...Czy to możliwe? Z badan które robiłam:OB,morfologia,cytologia,badanie moczu wychodzi,że wszystko jest ok,jednak 10 lat temu moje badania równiez były w normie... Mieszkam za granicą,jadę do Polski za dwa tygodnie i nie będę miała zbyt wiele czasu na wizyty u lekarzy,więc chciałabym porobic wcześniej wszystkie potrzebne badania i udac sie z wynikami do dobrego specjalisty.Tylko nie wiem jakie badania powinnam zrobic.Jakie jescze moga byc przyczyny takiego bólu?Jeżeli ktos mógłby coś doradzic,zasugerowac będę bardzo wdzięczna.
|