| Autor |
Wiadomość |
Marek
Użytkownik
|
# Posted: 4 Kwi 2010 22:47
Odpowiedz
od miesiąca borykam się z problemem zakażenia dróg moczowych, zrobiłem badania moczu - wykryto bakterie o nazwie enterocóoccus faecalis oraz morganella morganii. lekarz urolog przepisal mi lek o nazwie Nolicin i chociaż biorę go regularnie [wziąłem juz ponad 20 tabletek] objawy wciąż nie ustępują.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 7 Kwi 2010 11:30
Odpowiedz
ja cieee, tej drugiej bakterii to nie znam wcale, trzeba by zrobic antybiogram do tego. a na paciorkowce skuteczny jest cipronex. to bakteria kalowa wiec uwazaj na kierunek podcierania
|
TomaS
|
# Posted: 11 Kwi 2010 20:13
Odpowiedz
Mnie Nocilin pomógł, jak tylko trochę objawy ustąpiły, przerzuciłem się na Vitabutin, żeby nie forsować organizmu mocnymi środkami i przeszło, a najlepsze, że nie mam nawrotów.
|
Anonim
|
# Posted: 16 Kwi 2010 14:17
Odpowiedz
TomaS, nie wolno antybiotyków odstawiać. Trzeba dokończyć zawsze kuracje! Miałeś Morganellę?
Anonim, na Morganellę też Cipronex powinien zadziałać.
|
TomaS
|
# Posted: 28 Kwi 2010 18:11
Odpowiedz
Nie no, wiadomo, że skończyłem antybiotyk :D Ale później jak tylko czułem, że coś się święci, od razu brałem vitabutin i nic mi się nie rozwijało, bo wiadomo, że żurawina pomaga :) więc już nie musiałem później po kolejne antybiotyki sięgać.
|
Esada
|
# Posted: 29 Kwi 2010 23:33
Odpowiedz
Gratuluje sukcesu, czyli vitabutin mozna kupic bez recepty tak? To sie stosuje tylko jak masz problem z pecherzem czy kiedy jest okres miedzy atakami?
|
Anonim
|
# Posted: 30 Kwi 2010 12:25
Odpowiedz
Vitabutin jest bez recepty - jest to po prostu wyciąg z żurawiny. Masz jeszcze mase innych tego typu: Żurawit, Urinal, Prouro (z dodatkiem witaminy C). Takie środki najlepiej profilaktycznie stosować i wspomagająco do ciprofloksacyny czy innych przeciwbakteryjnych środków na receptę. Lekarz zwykle powinien powinien zasugerować to plus probiotyki przy takich lekach.
|
|
|
jagosia
Użytkownik
|
# Posted: 9 Wrz 2010 21:37
Odpowiedz
Urinal Walmark zawiera głównie w składzie żurawinę. można go stosować spokojnie na problemy s układem moczowym, jest bez recepty. Napewno przy dużych problemach z pęcherzem moczowym najważniejsza jest wizyta u lekarza i badania. jak wyjdą bakterie to nie ma innego wyjścia jak antybiotyk. ale urinal można przyjmować razem z antybiotykami, napewno nie zaszkodzi.
|