oldzia16
Użytkownik
|
# Posted: 14 Kwi 2010 20:07
Odpowiedz
Mam 18 lat. Proszę o pomoc. Od kilku dni mam okropne bóle kości (może to stawy badź mięśnie, nie potrafie tego określić). Ból z łokcia przeniósł się na stopę(górną część), kolana, górną część ud, dłonie i ogólnie ręce, ramiona. Nawet gardło mnie bolało przez jakiś czas, teraz czuję ból (chyba) kości w prawej części szczęki. Od kilku dni mam także pokrzywkę i od dzisiaj lekki ból brzucha. Byłam u lekarza, nie wie co to jest. Zleciła badania krwi: wyszło podwyższone OB : 70, CRP : 24 (powinno być do 6).LDH raczej w normie 278. Kinaza kreatyny 30 (a minimum to 26 a max 192). Pani doktor zleciła również RTG klatki piersiowej, USG brzucha i badanie moczu, ale wyniki będą dopiero jutro bądź poźniej. Jestem załamana. Ten ból jest okropny, czasem nie mogę podnieść nogi do góry, muszę pomagać sobie ręką. Teraz najbardziej bolą mnie ręce, nie mogę się nawet uczesać. Nie wiem czy to jakieś zapalenie stawów czy reumatyzm, a może jakaś groźna choroba..Zaznaczam, że bolące miejsca nie są spuchnięte, nie mam też gorączki, nie boli mnie głowa. Proszę o odpowiedź.
|