Anonim
|
# Posted: 17 Kwi 2010 23:03
Odpowiedz
witam, mam 20 lat, chodze na siłownie i prowadze aktywny tryb życia.
2 tygodnie temu bralem lek o nazwie salbutamol, poniewaz slyszalem ze ma dzialanie antykataboliczne i na nim spalałem tłuszcz, schudłem około 6 kg w ciągu miesiąca.
ciśnienie przed braniem to 120/80 puls 65 (puls od zawsze miałem niski 60-65), wiadomo podczas brania salbutamolu mialem znacznie podwyzszone cisienie, natomiast 2 tygodnie po zaprzestaniu brania cisnienie 120/60 po malym wysilku fizycznym na siłowni pokazało 140/50, niewiem co sie dzieje. Jeżeli chodzi o samopoczucie to raczej nie mam zastrzezeń, nic mi niedolega. Ostatnio jak biegałem rano na wfie po duzym wysilku biegu na 400m troche bylo mi słabo, ale rano praktycznie bylem bez sniadania.
Czy po dluzszym czasie te cisnienie mi sie wyrowna z tym co mialem przed braniem salbutamolu? (minelo 2 tygodnie od zakonczenia brania) Isc z tym do lekarza czy narazie obserowac stale cisnienie i brac np kwasy tluszczowe omega3?
ps: ostatnio szedlem do skzoly szybkim truchtem poszedlem do piguły i zmierzylem cisnienie to pokazalo 146/52 puls 59, czulem sie dobrze. Ona mowila ze miesci sie tam w jakis normach.
co do dawki salbutamolu to bylo 16 mg/dzien
|