| Autor |
Wiadomość |
kozik
Użytkownik
|
# Posted: 22 Kwi 2010 13:22
Odpowiedz
Witajcie, może krótko określę temat. Od 13 lat palę papierosy. Ciężko mi rzucić, ale żona krzyczy że ma dość "smrodu" i nie chce żebym się truł. Postanowiłem zrobić jej niespodziankę i zdecydowałem się rzucić. Słyszałem że http://sklep.palimy24.pl/zestaw-epapierosow-wklado w-ladowarki-p-1.html-papieros jest najnowszym rozwiązaniem w walce z nałogiem i że z nim rzucę palenie. A poza tym nie zawiera substancji smolistych. Uważacie że jest to dobre rozwiązanie? Jak go używać?
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 22 Kwi 2010 20:39
Odpowiedz
Prawdopodobnie e-papierosy są lepsze od zwykłych papierosów (głównie z uwagi na brak zapachu i ilość szkodliwych substancji) ale czy nie szkodzą one w jakiś inny sposób nie wiadomo, bo nikt tego nie sprawdzał.
Kilka osób w moim otoczeniu używa ostatnio e-papierosów i raczej są zadowoleni, przy czym nie radziłbym kupna tanich zestawów (takich do jakich linkujesz).
Jeszcze jedno e-papieros nie jest rozwiązaniem w walce z nałogiem. To tak jakbyś z kawy zwykłej przesiadł się na rozpuszczalną. Jeśli jesteś zdecydowany rzucić palenie, to nie potrzeba Ci do tego żadnych plastrów, gum czy e-papierosów.
|
Family_Guy
|
# Posted: 24 Kwi 2010 14:05
Odpowiedz
Pewnie że nie jest. Zmieniasz nałóg, nie oszukuj się. Jak chcesz zrobić żonie niespodziankę, to naprawdę rzuć. Nie wiadomo czy e-pepieros nie jest szkodliwy. Jeśli nie masz wystarczająco dużo silnej woli, to poproś ją o pomoc, albo kup sobie dla wspomagania gumy lub plastry. Wbrew obiegowej opinii wielu już pomogły. Kup sobie choćby niquitin do ssania, tu masz promocję ta ten lek: http://www.e-lek.pl/product-advsearch.spring?searc hMask=niquitin
|
Niepaląca
|
# Posted: 28 Kwi 2010 22:17
Odpowiedz
Paliłam 20lat!Od 13 miesięcy już nie miałam papierosa w ustach.Pomogły mi tabletki TABEX,są na receptę,kosztują nie wiele.Są naprawdę godne polecenia.Już 7osób z mego towarzystwa rzuciło dzięki nim palenie.Nie wiem dlaczego lekarze nie proponują tej metody.Proszę spróbować,warto.!
|
VaIN3
|
# Posted: 21 Maj 2010 09:27
Odpowiedz
Lekarze nie proponują nam wielu rozwiązań, które mogły by pomóc. Bierze się to albo z braku wiedzy, albo z braku przekonania do jakiejś metody, nowości. Rzucenie palenia w znacznej mierze zależy od naszej determinacji.
|
Anonim
|
# Posted: 15 Paź 2010 23:04
Odpowiedz
Jeśli chodzi o e-papierosy to na mnie nie działają, wręcz przeciwnie. Po zapaleniu 'plastika' bardziej chciało mi się palić. Ja ogólnie nie polecam. Jedynym ratunkiem jest tu silna wola, nic więcej nie pomoże. Takie jest moje zdanie!
|