Login  Hasło 
Zapomniałeś hasła? | Zarejestruj się!
Sprawdź czy temat już istnieje: 
Jeśli nie, dodaj nowy temat (na dole strony).
zdrowie.flink.pl / Forum Zdrowie / Moja historia i brak diagnozy
Autor Wiadomość
paffeu_42
# Posted: 23 Kwi 2010 14:48
Odpowiedz 

Hej,

Opowiem co się ze mną dzieje od 2-3 lat. Do tej pory nic mi tak naprawdę nie pomogło, być może ktoś wpadnie na jakiś pomysł albo da wskazówkę gdzie dalej szukać.

3 lata temu byłem perfekcyjnie zdrowym i zadowolonym z życia 20parolatkiem.

Pewnego dnia poszedłem sobie na imprezę, wypiłem całkiem sporo ale nie jakieś niewyobrażalne ilości. Kac był konkretny ale zszedł. Niestety ból głowy, osłabienie, podwyższona temperatura, rozbicie, "świat za szybą" takie rzeczy mi zostały. Po 2ch tygodnioach zacząłem chodzić po lekarzach. RTG, USG jamy brzusznej, tarczyca USG i badanie hormonów, morfologia, badanie na chlamydie, MR głowy i szyji, Holter, EKG, Holter ciśnieniowy, USG nerek... jedyne co wyszło to lekkie podwyższenie T3 i T4, które potem ustapiło, i w morfologii która miałem z 5 razy, czasem jeden paramter był nieznacznie poza normą. Rzuciłem palenie (po 6 latach palenia) Po 1,5 roku takich dolegliwości, dzień w dzień, nauczyłem się jakoś z tym żyć. Nie spotykałem się z ludźmi, nie chodziłem na imprezy tylko szybko po pracy do domu i spać albo się położyć bo wtedy przynajmniej się nie denerwowałem i mogłem trochę odsapnąć. Po 1,5 roku tak powoli powoli zalczelo sie polepszac. Az w koncu zniknelo. Czulem sie calkiem niezle. Zmienilem troche tryb zycia, wiecej spotykalem sie z ludzmi, znów zacząłem palić, czasem imprezy itd, wszytsko było fajnie... przez całe 9 miesięcy. Generalnie od jakichś 6 lat żle się odżywiam, fast-foody, cola, slodycze w duzych ilosciach. Pewniego dnia znajomi wpadli na imprezkę, a że ja przez ostatnie 3 miesiace sporo pilem jakichs tigerów i innych redbulli to jeszcze zmyslnie dołożyłem sobie drinkami alkohol z redbullem. Skonczylo sie marnie, wymioty (pierwsz raz w zyciu po alkoholu) ogormne zmeczenie, oslabienie, pocenie się niesamowite, literalnie cały byłem mokry. Przyjechał lekarz, diagnoza migotanie przedsionków. Szybko umiarowione. Badania serca, echo, ekg, holter, wysilkowe. Nic. serce jeszcze lepsze wyniki miało niż przed 1,5 roku. przez miesiac bylo dobrze i zaczela sie jazda. napady leku co jakies 2 tyg, drgawki sie nawet zdarzyly, serce mi lomotalo, balem sie samotnosci, mialem straszne zawroty głowy. Hydroksyzyna doraznie pomagala. Zaczalem brac tez magnez. Leki prawie ustapily ale co jakis czas znow mam takie objawy jak na samym poczatku, tylko bardziej nasilone: ucisk na sklepieniu czaszki, osłabienie, rozbicie, zawroty głowy... mniej wiecej co 2 tygodnie, czasem co miesiac. Jak mnie dorwie, to trzyma czasem kilka dni, czasem tydzien. Dodatkowo od jakichś 3 lat mam problemy z brzuchem, czesto mam niestarwnosci, czesto boli, czasem na czczo, często wzdęcia. Zauważyłem, że w wydalanej treści czasem są białe plamki... ale to równie dobrze mógłbyć ryż. Robiłem obowiazkowe badania dawno temu zdaje się na lamblie, nic nie wyszło.

Dodatkowo szybko dretwieja mi konczyny. Prawa noga nawet jak nieodpowiednio stoję lub spie w zlej pozycji. Przez zla mam na mysli normalna ale dla mnie nieodpowiednia przez te dretwienia. Np na prawym boku.

Przytyłem ok 20-25 kg przez ostatnie 3 lata (mam 191 cm i wazylem 85 teraz 105/110). Dosyć szybko przybierałem na wadze bo porobily mi sie rozstepy na biodrach i po wewnetrznej stronie reki miedzy ramieniem a łokciem.

Nie moge normalnie funkcjonować.. niestety jednak musze pracowac, robic codzienne czynnosci, mieszkam sam, mam malutka rodzine. W dodtaku teraz jestem za granica (tu pracuje). To ogromny wysilek i samozapracie żeby codziennie zmuszac sie zeby wstac... ciagle zle sie czuje, ciagle mam uczucie ucisku w glowie, zawroty glowy, oslabienie, rozbicie.

Jeśli ktoś przebrnął przez ten mój esej :) to bardzo proszę o sugestie co dalej robić? Wybieram się do lekarza niedlugo po raz już nie wiem który ale zazwyczaj słysze, ze "medycyna ma niezbadane sciezki" albo "ze jestem mlody i w ogole o co mi chodzi".

pozdrawiam i dziękuję!

Corel
# Posted: 23 Kwi 2010 22:11
Odpowiedz 

Cześć Paffeau! Na początek podstawowa uwaga- jeżęli chcesz trochę pożyć nie narażając się na następne kłópoty zezzdrowiem to : radykalan zmiana trybu zywienia. Zero fast foodów,tigerów, redbulli. Przejdż na żywienie gotowane , najprostsze ale najabardziej wartościowe ziemnaik , fasola, groch kapusta. Ryba. Waga nie do zaakceptowania !!!. Zniszczy ci serce ,stawy i inne "rzeczy.
Niestrwaności, bółe wzdęcia bez wątpienie wynikiem braku prawidłówego zywienia. Twoja dieta jest prawdopodobnie zupełnie bezwartościowa ,Brakuje podstawowych pierwiastków i to ich brak możę skutkować takimi objawami. Wygląðasz na osobę która zaczyna rozumieć żę sprawa jest nie błącha . Sięgnij po książki o niezbędnych do zycia skłąðnikch żywieniowych. na pewno zrozumiesz,że w twoim przypadku to już nie zarty. badanie na lamblie należy powtórzyć i to trzykrotnie, Białę plamki w kale należy zanieść do laboratrium i poprosić o zbadanie. Swoją drogchyba wiesz kiedy jesz ryż i jeżęli to on pojawia się za każdym razem w kale wybierz się do mądrego gastrologa.
na razie tyle pozdrawiam
corel

paffeu_42
# Posted: 26 Kwi 2010 17:38
Odpowiedz 

Hej Corel, dzięki za radę.

Od jakiegoś czasu suplememtuję magnez ale nie pomaga (miesiac suplementacji dużymi dawkami 300 mg dziennie). Zrobiłem pierwiastkowy test włosa, czekam na wyniki. Suplementowałem bo miałem objawy niedoboru (drżąca powieka, etc.)

W tym momencie w sumie już 3ci tydzień dzień w dzień źle się czuję. od jakiegoś tygodnia nie piję coli, nie wcinam fast foodów, nie palę. Od jakichś 2ch miesięcy to wszystko ograniczam a od tygodnia staram się w ogóle unikać. Jedyne moje grzechy to od czasu do czasu muszę zjeść coś słodkiego bo mi słabo (drastyczna zmiana ilości przyjmowanego cukru).

Trochę się boję, że to jest jakaś przewlekła infekcja, z tego co wiem, wiele z nich nie zaburza parametrów morfologii.

Jeszcze raz dzięki za opinię.

Anonim
# Posted: 26 Kwi 2010 23:30
Odpowiedz 

Witaj Paffeau,

Oprócz odstawienia fast foodów ,coli ,palenia musisz sobie koniecznie ustawić systematyczne żywienie. Zawsze zjedz śniadanie,a potem w miarę regularnie co 3 godziny coś sobie "zaaplikuj" ale wartościowego.

Pamiętaj o regularnym zjadaniu warzyw strączkowych :fasola ,groch. Nie za dużo ale systematycznie. Poobserwuj jak będziesz reagował na te dobra. Po powrocie do formy ,nie możesz wracać do starych przyzwyczajeń.!!!Za bardzo nadwyrężysz organizm, możesz mieć jeszcze poważniejsze kłópoty.

Pamiętasz te strofy? :"Szlachetne zdrowie nikt się nie dowie jako smakujesz aż się zepsujesz Tam człowiek prawie widzi na jawie ,że nic nad zdrowie ani lepszego ani droższego!!!!!..."

Ze względu na swoją wagę warto co jakiś czas zmierzyć sobie ciśnienie .
Czy masz je prawidłówe? Co do infekcji -to zrób badanie OB, CRP i morfologii krwi z rozmazem.Pozdrwiam Corel

Bonia
# Posted: 3 Maj 2010 14:02
Odpowiedz 

Te problemy to najprawdopodobniej nerwica lękowa, może też objawy depresji.Polecam wizytę u psychiatry. Wskazana byłaby psychoterapia u psychologa.

FamilyGuy
Użytkownik
# Posted: 5 Maj 2010 15:30
Odpowiedz 

Objawy o których piszesz mogą sugerować chorobę serca, wyniszczenie organizmu, zaburzenia ciśnienia bądź początki depresji. Nie załamuj się. Przede wszystkim staraj się przebywać w towarzystwie ludzi, aby zapewnić sobie komfort psychiczny. Też kiedyś miałam stany lękowe i bardzo mi to pomogło. Olej na razie psychiatrów, przepiszą Ci psychotropy i będzie jeszcze gorzej. Jeśli nie czujesz że twoje problemy mają źródło w jakiś traumatycznych przeżyciach, to nie kieruj się z leczeniem w tą stronę. Zmień przede wszystkim styl życia: nie pij kawy i pobudzających napojów. Zrezygnuj z wszelkich używek i imprez i pomyśl nad powrotem do kraju. Tu jest wiele specjalistycznych klinik. Osobiście poleciłabym Ci wybranie się do kliniki Vimed w Warszawie. Pomogą ci tam oczyścić organizm i dostosować dietę, bo wydaje mi się sądząc po twoich problemach i związanym z tym skokiem wagi, że tu może tkwić problem. To co jemy potrafi nas wykańczać. Dbaj o siebie koniecznie i nie załamuj się. Napisz jak Ci idzie.

Barbara
# Posted: 15 Maj 2010 23:40
Odpowiedz 

Ja mam to samo i nikt nie potrafi mi postawic diagnozy.Przypomina to najbardziej zmiany tarczycowe bo czytalam juz w ksiazkach.Ale podobno z tarczyca nic nie mam. Lekarz stwierdzil ze u mnie to depresja ale ja i tak w to nie wieze i denerwuje mnie ze nawet nie chce sluchac co do niego mowie.Srednio raz w miesiacu czuje sie jakbym umierala.I tez nie wiem co zrobic.

Twoja wypowiedź
Pogrubienie  Kursywa  Podkreślenie  Link do obrazka  Link do strony 

» Login  » Hasło 
Możesz podać tylko login bez hasła - nie ma konieczności rejestracji.
Login tymczasowy nie może być taki jak zarejestrowanego już użytkownika.

Pytania i odpowiedzi są pisane przez wszystkich użytkowników i nie są weryfikowane!
Pamietaj by przed zastosowaniem się do rad użytkowników, skosultować je z Twoim lekarzem. Tylko badania i wywiad lekarski poparty historią choroby są podstawą do leczenia.
Wygenerowane przez simple bulletin board miniBB™ © 2001-2012

Twój portal
zajrzyj na forum

1. Zapisz się na magazyn
  2. Forum zdrowie
  3. Zasugeruj temat
  4. Opinie o stronie

Zdrowie i medycyna
Archiwum artykułów

1. Aktywność fizyczna
  2. Alergia
  3. Alergiczne zapalenie spojówek
  4. Anemia
  5. Anoreksja
  6. Artroskopia
  7. Astma oskrzelowa
  8. Badanie krwi
  9. Biegunka
  10. Bolesne miesiączkowanie
  11. Ból gardła
  12. Bóle brzucha
  13. Bóle głowy
  14. Bóle karku
  15. Bulimia
  16. Chora wątroba
  17. Choroba lokomocyjna
  18. Choroba Wieńcowa
  19. Choroby jamy ustnej
  20. Choroby mężczyzn
  21. Chrapanie i bezdech senny
  22. Depresja
  23. Depresja sezonowa
  24. Dna moczanowa
  25. Gastroskopia
  26. Gorączka
  27. Grypa
  28. Grzybica stóp
  29. Hemoroidy
  30. Infekcje dróg oddechowych
  31. Infekcje układu moczowego
  32. Jak dbać o serce?
  33. Kamica żółciowa
  34. Kamienie nerkowe
  35. Kandydoza pochwy
  36. Kaszel
  37. Katar
  38. Katar alergiczny
  39. Krwawienie z nosa
  40. Łupież
  41. Łzawienie oczu
  42. Menopauza
  43. Miażdżyca
  44. Migrena
  45. Mononukleoza
  46. Nadciśnienie tętnicze
  47. Nadmierna senność
  48. Nadmierne pocenie
  49. Narkotyki u dziecka
  50. Nerwica
  51. Niedoczynność tarczycy
  52. Niedrożność jelit
  53. Nudności i wymioty
  54. Omdlenia
  55. Oparzenia słoneczne
  56. Opryszczka
  57. Osteoporoza
  58. Otyłość
  59. Owrzodzenia podudzi
  60. Padaczka
  61. Palenie
  62. Pierwsza pomoc
  63. Pierwsza pomoc w różnych przypadkach
  64. Pokrzywka
  65. Poślizgnięcia na lodzie
  66. Probiotyki
  67. Problemy z zaśnięciem
  68. Próchnica zębów
  69. Przerost migdałków
  70. Przerost prostaty
  71. Przykry zapach z ust
  72. Roztocze kurzu domowego
  73. Rwa kulszowa
  74. Stres
  75. Szczepienia ochronne
  76. Świnka
  77. Tanoreksja
  78. Trądzik
  79. Udar mózgu
  80. Ukąszenie żmii zygzakowatej
  81. Urazy głowy
  82. Witaminy
  83. Wrzody żołądka i dwunastnicy
  84. Wzdęcia brzucha
  85. Zaćma
  86. Zapalenie wyrostka robaczkowego
  87. Zapalenie ucha środkowego
  88. Zapalenie zatok
  89. Zaparcia
  90. Zawał serca
  91. Zawroty głowy
  92. Zdrowe stopy
  93. Zespół jelita drażliwego
  94. Zespół napięcia przedmiesiączkowego.
  95. Zespół suchego oka
  96. Zgaga
  97. Zwyrodnienia stawów
  98. Żylaki kończyn dolnych