| Autor |
Wiadomość |
Kasi
|
# Posted: 4 Cze 2010 21:38
Odpowiedz
Takie ''guzki'' bardzo często robią sie od częstej depilacji okolic bikini i okolic intymnych. Ja miał m1 taką kulke która mnie bolała, miałam też takie cos pod pachą - robi się to od częstej depilacji tzn konkretnie od mazynki i sposobu depilacj ii tego jak często depilujemy. mi to znika po paru dniach. Pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny :)
|
|
|
zmartwiona
|
# Posted: 19 Paź 2010 23:56
Odpowiedz
Mam guzka na pochwie, w poblizu pachwiny. Guzek utrzymywal sie przez pare miesiecy zazwyczaj nie bolal, tylko czasami przez krotkie okresy czasu. Dzis ten guzek pekl i wyleciala z niego (chyba) ropa, ale nadal jest ciemna kropeczka w tym miejscu. Czy to moze byc cos powaznego?
|
Anonim
|
# Posted: 26 Paź 2010 15:43
Odpowiedz
W środku mojej pochwy, głębiej, wyczułam coś wielkości niedużego orzecha, taki guzek. Wspomnę, że jest trochę na środku, jednak bardziej trzyma się lewej strony. Co to może być?
|
ola$
|
# Posted: 30 Lis 2010 20:22
Odpowiedz
czym grozi taki guzek??jezeli sie nie zdecyduje pojsc do ginekologa??wydusiłam to ale nadal czuje ze mam malutki guzek...
|
lolala
|
# Posted: 13 Lut 2012 19:49
Odpowiedz
ja tezy takiego i niewiem co zrobić czy iść do ginekologa czy też nie//
|
Wystraszona
|
# Posted: 19 Lut 2012 23:12
Odpowiedz
ja mam ciemną krostkę o średnicy 1cm i obok tego wyczuwam większy guzek pod skórą. wszystko umiejscowionej jest na złączeniu nogi z pochwą po lewej stronie. Co to może być? Bardzo się boję!
|
Anonim
|
# Posted: 3 Mar 2012 18:13
Odpowiedz
hej ja tez mam takiego guza jest on po lewej stronie pod skórą nie da sie go wycisnac. od kilku dni mam dziwne uplawy z krwia on mnie nie boli ale czsami przeszkadza nie wiem co sie dzieje nigdy tego nie mialam moze ktos wie co to jest
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 17 Kwi 2012 14:36
Odpowiedz
tez taki wyczulam .
|
Anonim
|
# Posted: 17 Kwi 2012 14:40
Odpowiedz
minęło już dużo czasu . powiesz co to było ? pozdrawiam ;)
|
zaczka
Użytkownik
|
# Posted: 24 Kwi 2012 19:40
Odpowiedz
Witam :) Ostatnio zauważyłam na mojej pochwie takie coś jak by "guz" jest duży i bardzo czerwony (ale nie widzę zęby leciała mi z tego krew czy ropa) nie wiem co to jest a strasznie boli przy siadaniu czy przemieszczaniu się :(. Może wy wiecie co to może być??
|
Bartolini herbu zielpietr.
|
# Posted: 27 Kwi 2012 17:11
Odpowiedz
Sugeruję, że mogłaby to być torbiel zastoinowa gruczołu Bartholina, ewentualnie może to być zapalenie tego gruczołu. Zapalenie gruczołu Bartholina (łac. bartholinitis) – choroba występująca najczęściej między 20. a 40. rokiem życia, z reguły jednostronnie. Spowodowana jest przeważnie przez gronkowce, paciorkowce lub ziarenkowce (gonokoki), które, po wniknięciu przez przewody wyprowadzające, wywołują stan zapalny gruczołu Bartholina. W przebiegu choroby dochodzi zazwyczaj do niedrożności ujścia gruczołu i nagromadzenia treści ropnej, następnie może dojść do perforacji i wycieku ropy do przedsionka pochwy lub na powierzchnię skóry. Leczenie polega na wycięciu okienka na wewnętrznej powierzchni wargi sromowej mniejszej w celu zapewnienia drogi odpływu ropy (marsupializacja). Stosowanie antybiotyków jest konieczne tylko w przypadku potwierdzonej obecności gonokoków. Ginekolodzy usuwaja czasem ten gruczoł, oczywiście w zieczuleniu i bezbolesnie. Wizyta u specjalisty ginekologa wskazana.
|