| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 21 Cze 2010 12:17
Odpowiedz
Pomocy!! zaraz zwariuje już nie mogę z tymi chusteczkami, mam już dosyć tego kataru ile można ja rozumiem, że to alergia, ale dlaczego ja mam ją akurat teraz. i nie chce porad typu cudowne krople do nosa, bo to na mnie nie działa, może i nawilżają śluzówkę, ale u mnie to nie o to chodzi :(
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 22 Cze 2010 10:16
Odpowiedz
wygląda na to, że jestem osamotniona i nikt nie ma alergii :(
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 22 Cze 2010 11:46
Odpowiedz
Witaj, u mnie też alergia pojawiła się trochę z nikąd, bo wcześniej nie miałem takich problemów. Przypuszczam, że to wszechobecna chemia w pożywieniu, ale może i coś innego. Ogólnie jeśli masz z nią problemy w danym czasie w roku, to może być to związane z okresem pylenia jakiejś rośliny. Doraźnie możesz kurować się tabletkami typu alertec, zyrtec czy loratydyna, ale jeśli chcesz się z problemem uporać to powinnaś zrobić testy u alergologa i zastosować wskazane przez niego odczulanie. Krople to rzeczywiście żadne wyjście, zwłaszcza że ich długotrwałe używanie może uzależnić (o czym też na tym forum można przyczytać). Trochę informacji o alergii znajdziesz w artykule: Alergia. Ale tak czy tak wskazana jest wizyta u specjalisty.
|
Anonim
|
# Posted: 22 Cze 2010 12:25
Odpowiedz
a to odczulanie, to rzeczywiście działa ?
|
marzenaKRK
Użytkownik
|
# Posted: 22 Cze 2010 13:04
Odpowiedz
Witajcie! A jakich kropli, preparatów używacie profilaktycznie? Używałam już różnego rodzaju produktów, z mniejszym lub większym skutkiem, ale cały czas nie mogę się pozbyć kataru.
|
Anonim
|
# Posted: 22 Cze 2010 13:17
Odpowiedz
ja przestałam wierzyć w preparaty antyhistaminowe, one działają na chwilę, a alergia i tak potem wraca, takie przykrywanie problemu. odczulam się purethalem od dwóch lat i widzę efekty, katar jest mniejszy i oczy przestały łzawić.
|
Anonim
|
# Posted: 23 Cze 2010 12:37
Odpowiedz
Witam wszystkich...
Czy moglbym poprosic o opinie na mojego typu alergie? Mam 23 lata i nigdy w zyciu nie chorowalem na zadnego typu alergir,ale dwa dni temu obudzilem sie z plecamy jakbym wpadl w pokrzywy,do tego bardzo mnie to swedzialo...nie wiedzialem co mam zrobic i skad sie to wzielo.... Bylem u lekarza i otrzymalem tabletki alergiczne ale bez zadnych badan w koncu mieszkam w Anglii a tak tutaj to wszystko dziala... Co o tym sadzicie ? Prosze o opinie
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 23 Cze 2010 15:15
Odpowiedz
Jeżeli zdarzyło się to pierwszy raz, to myślę, że te tabletki powinny pomóc. To może być alergia kontaktowa (nowa pościel, proszek do prania, zmiękczacz) albo alergia pokarmowa. alergia może się ujawnić w każdym wieku, jak chcesz coś sobie na ten temat poczytać to polecam stronę alergianapylki.pl, piszą tam nie tylko o alergii na pyłki, ale w ogóle o tym co to jest alergia.
|
Anonim
|
# Posted: 24 Cze 2010 10:55
Odpowiedz
Alergia może się pojawić niespodziewanie i wiek nie ma tutaj znaczenia. Testy powinny ujawnić na co jesteś uczulony, ale nie należy panikować na początek najlepsze są jakieś leki antyhistaminowe (antyalergiczne), jeżeli one nie pomogą, to wtedy testy i leczenie na konkretną alergię.
|
Anonim
|
# Posted: 25 Cze 2010 14:38
Odpowiedz
są takie farby dzięki którym możesz poczuć się lepiej przynajmniej we własnym domu /* usunięto link */
|
Anonim
|
# Posted: 29 Cze 2010 13:00
Odpowiedz
to znaczy, że te farby powodują, że do mieszkania nie dostają się pyłki? trochę nie rozumiem takich postów, tzn wiem, że to reklama i że ktoś komuś się płaci za jej umieszczanie na forach, ale zawsze można chyba dostosować posta do omawianego tematy, a tutaj rozmawiamy, czy wymieniamy się doświadczeniami z walki z alergią i to alergią na pyłki.
|
BIU
|
# Posted: 4 Lip 2010 16:22
Odpowiedz
Pij cherbatke z rumianku i pokrzywy razem mieszając.Kupisz ja w aptece.
|