| Autor |
Wiadomość |
marchewa
Użytkownik
|
# Posted: 21 Cze 2010 13:16
Odpowiedz
Powiedzcie mi czy są jakieś sprawdzone i skuteczne metody walki z cellulitem? Chciałabym się go pozbyć i nie wiem jak to zrobić. Próbowałam różnych kremów i żeli ale nie są one za bardzo skuteczne i mam wrażenie, że reklamy robią z nas po prostu idiotów. Nie mam bardzo dużego cellulitu, jednak jest a chciałabym żeby tak nie było. Czy diety mogą być tu pomocne? Jakieś ćwiczenia, masaże? Co jest najlepsze?
|
|
|
FamilyGuy
Użytkownik
|
# Posted: 21 Cze 2010 15:58
Odpowiedz
Wiesz co, kremy mogą ujędrnić skórę, ale nie usuną przyczyny powstawania cellulitu: zapalenia tkanki łącznej. Cellulit spowodowany jest odkładaniem się w komórkach wody, a na to kremy nie pomogą. Jedynie dieta. Trzeba uważać na to co się je. Nie jest tajemnicą, że napoje gazowane i śmieciowe jedzenie nie wpływają korzystnie na zdrowie. Warto dobrać jakąś dietę u dietetyka. Klinika metaboliczna Vimed z Warszawy specjalizuje się w komponowaniu dedykowanych diet na podstawie wyników badania krwi. Dopasują Ci dietę, która wykluczy powstawanie zapaleń w organizmie.
|
marzenaKRK
Użytkownik
|
# Posted: 22 Cze 2010 13:12
Odpowiedz
Odpowiednia dieta jest jak najbardziej pomocna, tak samo jak picie wody, ćwiczenia i masaże. Nie mniej jednak uważam, że należy również działać "od wewnątrz" na głębsze warstwy skóry, uzupełniając dietę o odpowiednie suplementy w postaci tabletek. Jeśli chodzi o masaże to mają świetny efekt ujędrniający i wygładzający skórę, podobnie jak balsamy. Walka z cellulitem jest długim procesem, a jego efekty są indywidualną kwestią. Najlepiej stosować jak najwięcej metod i działać kompleksowo.
|
marchewa
Użytkownik
|
# Posted: 24 Cze 2010 12:40
Odpowiedz
Nie wiedziałam, że odpowiednia dieta jest tak istotna w walce z cellulitem. FamilyGuy, rozumiem, że najpierw powinnam zrobić badania krwi i dopiero później, na ich podstawie zostaje ustalona odpowiednia dieta, tak? A co z tymi suplementami? Nigdy tak naprawdę nie wierzyłam w ich działanie. Wiem, że aktywność fizyczna i masaże są wskazane i w zasadzie, żeby rezultaty były wymierne trzeba połączyć wszystko ze sobą.
|
marzenaKRK
Użytkownik
|
# Posted: 15 Lip 2010 10:42
Odpowiedz
Właściwa dieta jest ważna. Co prawda ja nie mam ustalonej diety co do grupy krwi bo nie jest mi to aż tak potrzebne. Chodzi o to aby spożywać dużo białka, mniej węglowodanów. Nie jadam żadnych fast foodów, nie piję gazowanej wody. Taka dieta plus aktywność fizyczna, do tego tabletki i masaż przy wcieraniu balsamu. Stosuję to wszystko już prawie pół roku i udało mi się znacznie wyeliminować cellulit. Tabletki i balsam wyłącznie z apteki, żadne drogerie itp. Ja używam Lipo Control i naprawdę widzę super efekty.
|