| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 13 Lip 2010 13:49
Odpowiedz
Bardzo proszę o pomoc, nie wiem, co mam zrobić, użądliła mnie w rękę, zaczęła mi ta ręka bardzo puchnąć. Nie wiem, co mam w takiej sytuacji zrobić, myślicie, że to samo przyjdzie, czy może mam wziąć jakieś leki, może wapno? a jak nie przejdzie to mam iść do lekarza, pomocy, nie wiem co mam zrobić !!!
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 13 Lip 2010 14:10
Odpowiedz
Są takie tabletki na poważne reakcje uczuleniowe - Encorton. Ale to dość mocny lek, więc lepiej skonsultować się z lekarzem. Wapno jak najbardziej i ewentualnie np. loratydyna.
Tu na stronie jest też o użądleniach owadów i pierwszej pomocy w tym przypadku: Użądlenia - pierwsza pomoc
|
Anonim
|
# Posted: 14 Lip 2010 11:00
Odpowiedz
tak się zastanawiam, bo słyszałam, że można się odczulać na jad pszczoły, po co tak naprawdę się to robi. czy uczulenie jest aż tak niebezpieczne, czy nie wystarczą jakieś domowe sposoby?
|
Anonim
|
# Posted: 14 Lip 2010 15:19
Odpowiedz
ktoś mi zawsze wmawiał, że na uczulenie najlepsze jest wapno, ale chyba ta teoria nie dotyczy takich sytuacji.
|
Anonim
|
# Posted: 15 Lip 2010 00:30
Odpowiedz
Zajrzyjcie pod link z drugiego posta.
|
Anonim
|
# Posted: 15 Lip 2010 11:13
Odpowiedz
dla osób zainteresowanych tematem polecam stronę osa.org.pl można tam znaleźć informacje dotyczące leczenia alergii na jad owadów błonkoskrzydłych. dodatkowo podano także listę ośrodków, które przeprowadzają terapię odczulającą na tą alergię.
|