| Autor |
Wiadomość |
Alicja0852
|
# Posted: 30 Lip 2010 16:39
Odpowiedz
Witam. Od jakiegos czasu miewam ogolne bole glowy, ale to pewnie migrena. Bardziej niepokoi mnie ten po prawej stronie nad skronia. Czesto odczuwam go jako uklucie i trwa nie dluzej niz 10 sekund. Nasila sie gdy wstaje np. Z lozka, przy kichaniu, kaszleniu, skakaniu i lekkich uderzeniach w glowe. Miewam takze zawroty glowy i trace rownowage. Coraz czesciej chce mi sie spac i czesto zmienia mi sie nastroj. Nie mam pojecia co to moze byc. Bylabym niezmiernie wdzieczna za nawet najdrobniejsza pomoc.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 31 Lip 2010 15:37
Odpowiedz
Z takimi objawami nie zwlekaj z wizytą u lekarza, zwłaszcza że i tak się naczekasz w kolejce do specjalistycznych badań, które powinnaś zrobić.
|
Alicja0852
|
# Posted: 31 Lip 2010 18:33
Odpowiedz
Bardzo dziękuję za pomoc, ale czy to może być coś poważnego, bo się trochę boję tej wizyty u lekarza. Nigdy wcześniej mi się takie coś nie zdarzało, a wszyscy wciąż mi mówią, że to zwyczajny ból głowy z przemęczenia.
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 31 Lip 2010 19:13
Odpowiedz
O bólach głowy możesz przeczytać w artykule "Migrenowe bóle głowy", jest tam tabelka z charakterystyką także bólów napięciowych i klastrowych. Nie powiem Ci czy to może być coś poważniejszego, bo nie jestem lekarzem, ale z pewnością wizyta u lekarza jest najlepszym wyjściem i nie ma się czego obawiać. Nawet jeśli miałoby to być coś poważnego, to im wcześniej się wykrywa przyczynę, tym łatwiej ją wyeliminować, a leczenie się samemu tabletkami z reklam i dodatkowo zamartwianie niezbadanymi bólami może doprowadzić do ogólnego pogorszenia stanu zdrowia.
|
Alicja0852
|
# Posted: 31 Lip 2010 20:03
Odpowiedz
Dziękuję. Skontaktuję się z lekarzem i koniecznie przeczytam ten artykuł.
|