aguilera
Użytkownik
|
# Posted: 30 Lip 2010 18:24
Odpowiedz
Widziałam podobny temat więc jeśli mam być zbesztana za powtórzenie - przepraszam. Tamten temat nie odnosił się w pełni do mojego problemu.
Od czterech dni mam problem z brzuchem tzn. organami jakie się tam znajdują. Gdy tylko kładę się spać nie mogę usnąć z powodu bulgotania i gazów. Gdy chcę się położyć na któryś z boków cały brzuch przelewa się ze mną. O spaniu na brzuchu nie ma mowy więc muszę męczyć się leżąc na plecach do uśnięcia. Ostatnio czułam jak po brzuchu coś mi normalnie chodziło! Wiem - jest to dosyć idiotyczne, ale dwa dni temu czułam jakoś coś przeszło z jednego boku na drugi... Gdy już usnę rano wstaję i przez pierwsze kilka minut nic nie czuje, ale gdy zaczynam dłużej leżej znowu pojawia się to bulgotanie.
Mój problem różni się od tamtego postu, ponieważ w dzień nie miewam takich problemów. A jeśli już są to nie cały czas tylko przenikają.
PS: Nie wiem czemu, ale leżąc w pokoju i oglądając telewizje w ciągu dnia nic nie czuje! PS2: W starym poście było pytanie "Masz przy tym problemy,pieczenie,swędzenie odbytu?czy masz pieczenie w przełyku,(zgaga)duszności w w klatce piersiowej? " - nie miewam nic takiego. PS3: Ostatnio zauważyłam, że często (przepraszam za wyrażenie) pierdzę.
|
Anonim
|
# Posted: 31 Lip 2010 15:31
Odpowiedz
Bierzesz jakieś leki, zmieniłaś ostatnio dietę, pijesz więcej alkoholu, masz bardziej stresujący czas w życiu? Możesz zapoznać się z artykułami na tej stronie o wzęciach brzucha, jelicie drażliwym, chorej wątrobie, zaparciach.. Doraźnie jak mi się takie rewolucje dzieją, to pomagam sobie zwykłym węglem leczniczym, a później biorę probiotyki. Jeśli Twoja wątroba w ostatnim czasie była nadmienie eksloatowana (leki, alkohol, tłuste jedzenie) to możesz zastosować jakiś suplement jak essentiale forte. Możesz też wzbogacić dietę o błonnik. Taka kuracja (węgiel + probiotyki) jest tania i szybka, essentiale już kosztuje koło 40zł. No ale najlepiej iść do lekarza.
|