| Autor |
Wiadomość |
jarecki
|
# Posted: 13 Gru 2011 11:40
Odpowiedz
mam 30 lat i slonosc w ustach o dluszszego czasu choruje na niedoczynnosc tarczycy i nadcisnienie nie wiem co mam robic moze ktos cos mi poradzi.
|
|
|
cookies
|
# Posted: 19 Sty 2012 19:00
Odpowiedz
:( wydaje mi się, że jem zdrowo etc a smak nei miła .. poszłam do lekarza który mnie wyśmial hm ... co mogę jeszcze zrobic..
|
Anonim
|
# Posted: 21 Sty 2012 13:39
Odpowiedz
Wynika to z zakwaszenia/podtruwania organizmu, zauważyłem że od 4-5 lat ilość przypadków znacznie rośnie.Idzie to w parze z lawinowo pogarszającą się jakością żywności. Może być to też objaw podtruwania organizmu glutenem - szkodliwym białkiem zbożowym które powoduje często bardzo nietypowe objawy i powikłania. Niestety spora część lekarzy jest "na pasku" koncernów więc przyczyniają się również do tego stanu rzeczy.
Proponuję odstawić pszenicę, kawę, czarną herbatę, napoje typu kola oraz całą chemiczną wysokoprzetworzoną żywność zastąpić jedzeniem nieprzetworzonym - zamiast kupnej toksycznej szynki zjeść plasterek domowej, zdrowej pieczeni.
Sam jestem na diecie bezglutenowej i bezkwasowej, w sklepach kupuję tylko surowce zamiast gotowców. Z kuchennej listy przypraw skreśliłem sól, zamiast niej używam czasami sosu sojowego bezglutenowego. Pomogło na ten oraz na kilka innych nietypowych objawów
|
wiking
|
# Posted: 12 Mar 2012 23:41
Odpowiedz
wyszło szydło z worka od 12 lat truli nas solą przemysłową i efekty są
|
Anonim
|
# Posted: 22 Mar 2012 21:54
Odpowiedz
Miałem i pozbyłem się w 6 dni. Zgadzam się z osobą mówiącą o zakwaszeniu. Odstawić alkohol, słodycze, kawę, herbatę, makarony, chleb itd. Jeść tylko i wyłącznie kaszę jaglaną - 2 pierwsze dni, pić wodę z cytryną. Kolejne dni - kasza jaglana + warzywa, owoce - w tym grejpfruty. Dużo zieleniny. Kolejne dni - można zacząć urozmaicać dania. Po zmianie diety problem stopniowo zanika. Po 4 dniach był znacząco mniej odczuwalny, po 6 praktycznie go nie było. Być może niektórzy będą musieli przedłużyć dietę o kilka dni.
|
Anonim
|
# Posted: 16 Kwi 2012 21:40
Odpowiedz
TO SÓL DROGOWA W MIĘSIE::::::::::::::::I SUSZ JAJECZNY Z MELAMINY
|
malgos
|
# Posted: 22 Kwi 2012 20:24
Odpowiedz
Miałam ten sam problem pewnego dnia poczułam ten słony smak i to był koszmar wyleczyłam sie w ciągu tygodnia biorąc tabletki dojelitowe Xotepic 20mg one zatrzymały wydzielanie się kwasu solnego i brałam je na początku po dwie dziennie jedną rano przed jedzeniem 30 minut a drugą przed kolacją.... To jedyna kuracja jaka mi pomogła i znowu jestem szczęśliwa....
|
|
|