| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 1 Sier 2010 13:02
Odpowiedz
Problem mój polega na tym, iż nadmiernie się pocę po lewej stronie klatki piersiowej, od szyi do pasa. Pocę się cały ale lewa strona szczególnie, do tego stopnia, że podkoszulka po lewej stronie wygląda jakby ją ktoś oblał wodą i można ją wykręcać a po prawej stronie nie widać potu lub jego bardzo małą ilość. Byłbym wdzięczny za sugestię jaki może być tego powód, jak to leczyć i do jakiego ewentualnie specjalisty powinienem się udać, gdyż jak na razie żaden nie potrafił mi pomóc.
|
|
|
Jenson
|
# Posted: 1 Sier 2010 16:43
Odpowiedz
Czytałam kiedyś pewien artykuł w internecie i tam było napisane że wszystko to zależy od ilości gruczołów potowych. Z jednej strony może być ich więcej, a z drugiej mniej. Osobiście uważam że powinieneś/powinnaś pomyśleć o jakiś lekach na nadmierną potliwość. Myślę, że to powinno pomóc (jeżeli nie zadziała w 100% to przynajmniej zmniejszy ilość potu). Jeśli to nie zadziała to bardzo przepraszam ale nic więcej nie jestem w stanie napisać.
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 1 Sier 2010 17:30
Odpowiedz
Witaj, podobny temat był już poruszany na forum, co prawda nie identyczny ale jednak - Nadmierne pocenie sie.. oraz wcześniej Pocenie się. Dodatkowo jest o tym artykuł na stronie - Nadmierne pocenie. Zapoznać się z tym nie zaszkodzi.
W aptekach są "profesjonalne antyperspiranty" i tabletki zmniejszające potliwość - nie stosowałem i nie wiem czy działają, ale zawsze możesz się farmacuty poradzić, bo klienci dzielą się niekiedy wrażeniami. W jednym z tych wątków forumowych ktoś wpomina o leczeniu operacyjnym. Poczytaj, a jeśli uda Ci się rozwiązać problem, to wróć i się podziel solucją, możesz pomóc innym.
|
misiek345
Użytkownik
|
# Posted: 5 Sier 2010 11:36
Odpowiedz
Witam, ja również mam problem z nadmierną potliwością. Używałem wielu antyperspirantów ale efekt nie był zadowalający.W pewnym momencie miałem podrażnioną skórrę. Ostatnio kupiłem te często reklamowane tabletki Perspi-Block i szczerze mówiąc zauważyłem poprawę. biorę 3 tabletki dziennie plus jeszcze oczywiście antyperspiranty i moje pocenie się zostało znacznie ograniczone. :)
|