| Autor |
Wiadomość |
sandra
|
# Posted: 25 Lip 2007 12:01
Odpowiedz
zapalenie dwunastnicy mam bóle brzucha początek żąłądka lekarz powiedział ze to zapalenie dwunastnicy badanie krwi moczu dobre dal mi lek ale mnie nadal boli
|
|
|
konwalia
|
# Posted: 14 Sier 2007 09:49
Odpowiedz
No to jedziemy na jednym wozku.Po gastroskopii bralam antybiotyki przez dwa tygodnie.Pomoglo,ale na krotko.Teraz biore controloc20 2 razy dziennie po jednej tabletce.Pomoglo,ale moja lekarka mowi,ze bedzie wracac.Zastosuj diete.Powodzenia.Danka
|
Anonim
|
# Posted: 21 Sier 2007 14:53
Odpowiedz
Brałaś antybiotyki - ok, ale jaką chorobę Ci wykryto? Helicobacter?
|
Anonim
|
# Posted: 1 Lut 2008 07:39
Odpowiedz
Ja mialam gastroskopie bralam antybiotyk 14 dni i pozniej powrocilo. Ostatnio trafilam do szpitala na ostry dyzur i znowu dostałam jakies prochy. Oprócz tego jestem na diecie i jakos idzie chociaz nadal boli :/ Wykryto u mnie refluks, zapalenie dwunastnicy, zespół jelita cienkiego i przepukline przełyku
|
Anonim
|
# Posted: 13 Cze 2008 04:57
Odpowiedz
ja tez mam zapalenie dwunastnicy boli juz mnie 3 miesiac czy to jest normalne?
|
Anonim
|
# Posted: 19 Cze 2008 01:25
Odpowiedz
Witam. Mam również problemy z dwunastnicą i jelitem cienkim. Po gastroskopii brałam antybiotyk 10 dni ale po skończeniu wróciło na nowo. Brałam też polprazol i nadal bolało. Lekarka zastąpiła go teraz tabletkami niby silniejszymi Controloc 20 i każe pić siemię lniane. Mam nadzieję że tym razem na dłużej pomoże.
|
Anonim
|
# Posted: 19 Cze 2008 01:28
Odpowiedz
Przede wszystkim należy stosować surową dietę. Nic smażonego, żadnych surowych warzyw i owoców. Jeść malutko ale nawet 8 razy dziennie, pić też nie dużo na raz. nie mieszać zimnego z gorącym, wszystko co jemy i pijemy powinno mieć temperaturę pokojową.
|
|
|
nova
Użytkownik
|
# Posted: 15 Gru 2010 11:17
Odpowiedz
Zgadzam się z przedmówca, dieta jest podstawa w terapii leczenia tego typu schorzeń, poza tym może zapobiegać powstawaniu następnych, o wiele bardziej groźnych. Musimy pamiętać, że składniki pokarmowe, które dostarczamy naszemu organizmowi nie na wszystkich działają tak samo, wiele osób nie może jeść tego, co na pierwszy rzut oka wydaje nam się nieszkodliwe, w w stosunku do danej osoby niestety jest. Wniosek jest prosty, trzeba dobrać odpowiednia dla swojego organizmu dietę.
|