| Autor |
Wiadomość |
Justynka
|
# Posted: 16 Wrz 2010 12:03
Odpowiedz
Jak w temacie, od 2 miesięcy mam katar, może nie jest jakiś straszny, ale zawsze. Przeczytałam /* treści reklamowe */ że to może być jeden z objawów alergii. Dowiedziałam się też, że wrzesień i październik, to najlepsze miesiące na zrobienie testów. Zastanawiam się czy jest sens wybierać się do poradni alergologicznej, czy lepiej poczekać może samo przejdzie. Moja siostra, studenta 5roku medycyny, na siłę mnie wysyła, bo mówi, że w razie czego można zacząć odczulanie i całkowicie pozbyć się alergii. Ale ja tak nie lubię przychodni.
|
|
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 17 Wrz 2010 14:49
Odpowiedz
Polecam informacje zawarte w artykułach: "Katar alergiczny, "Alergia" oraz "Katar".
Możliwe że to katar alergiczny, ale przed wizytą u alergologa zasadna byłaby wizyta u laryngologa. Słuchaj się siostry. Nieleczona alergia może być przyczyną poważniejszych schorzeń, a ogólnie bez zatkanego nosa łatwiej się żyje. Osobiście męczyłem się z katarem dłużej niż 2 miesiące, nie robiłem testów ani nawet nie konsultowałem się z alergologiem (acz zamierzam). Od jakiegoś czasu ratuję się Avamysem, przepisanym przez rodzinnego i oddycham na obie dziurki :)
|
Justynka
|
# Posted: 20 Wrz 2010 12:39
Odpowiedz
Chciałabym zacząć od tego, że tam nie było żadnych treści reklamowych, a jedynie nazwa strony, gdzie znalazłam informację o alergii, więc nie rozumiem dlaczego ktoś to skasował, ale trudno. W każdym razie boję się jakichkolwiek aerozoli i kropli do nosa, bo one w większości uzależniają, zresztą na tym forum jest już taki temat. Wydaje mi się, że jeżeli mam się wybrać, po jakieś leki do lekarza, to już lepiej wybiorę się do alergologa zrobić te testy. W każdym razie dziękuję za radę.
|