| Autor |
Wiadomość |
FamilyGuy
Użytkownik
|
# Posted: 12 Paź 2010 15:36
Odpowiedz
Czytałam ostatnio, że oczyszczanie organizmu jest konieczne, nawet kilka razy do roku. Szczerze powiedziawszy nigdy nie wykonywałam żadnych detoksykujących działań ani zabiegów. Na czym to polega? Picie samej widy, jakaś specjalna dieta, suplementy przeczyszczające?
|
|
|
nova
Użytkownik
|
# Posted: 13 Paź 2010 10:42
Odpowiedz
No właśnie oczyszczanie organizmu nie polega tylko na piciu wody, taka detoksykacje należy zacząć od płukania okrężnicy, naste pnie jelit - ogólnie chodzi o te wszystkie organy, które mogą być w trakcie naszego życia zanieczyszczane przez produkty które spożywamy,. Taka detoksykacja powinna buc przeprowadzana nawet kilka razy w roku i wcale nie muszą się jej poddawać tylko osoby z nadwagą czy otyłością. Każdy, kto chce być zdrowy, powinien raz na jakiś czas poddawać się takiemu zabiegowi. Odpowiedni sprzęt i wykwalifikowany personel posiada Vimed - jest to jedna z lepszych klinik w Polsce, która zajmuje się oczyszczaniem organizmu.
|
Elena
Użytkownik
|
# Posted: 23 Paź 2010 21:06
Odpowiedz
To prawda. Oczyszczaniu organizmu nie powinny poddawac się tylko osoby otyłe, czy nawet tylko chore. Tak naprawdę nawet osoby żyjące całkiem zdrowo czy na zdrowej, bogatej głownie w warzywa i owoce diecie przez lata zbierają w swoim organizmie trochę "śmieci" co owocuje pleśnią w jelitach, zalegającymi resztkami niestrawionego jedzenia, pasożytami i ogólnie złogami jelitowymi. U przeciętnego człowieka może byc tych złogów nawet do 3 kg, a u schorowanego do 5 kg i więcej! Zatem lewatywy są koniecznym elementem oczyszczań. Przy tym dieta warzywna - owocowa (ja polecam np. dietę Ewy Dąbrowskiej, ostatnio przetestowałam wersję 14 dniową po 10 dniowej głodówce i jestem bardzo zadowolona). Oczywiście przy oczyszczaniach najlepszą wydaję się by głodówka, ale ta jest już sprawą indywidualną i troszkę szerszą do omówienia. Wskazane też oczyszczanie wątroby - i tu znów polecam coś przetestowanego przez siebie - metode dr Clark - o niej np. można przeczytac tutaj: http://www.era-zdrowia.pl/oczyszczanie-organizmu/o czyszczanie-watroby/oczyszczanie-watroby-wg-hulda- regehr-clark.html Jest też tam wiele metod i sposobów możliwych do wykonania w domowych warunkach. Jestem osobą młodą, abstynentką, przywiązującą dużą wagę do zdrowego odżywiania, a mimo to, po tym oczyszczeniu wątroby przez kolejne 4 dni schodziły kamienie zółciowe z mojej wątroby.
|