| Autor |
Wiadomość |
marta9891
Użytkownik
|
# Posted: 27 Paź 2010 18:16
Odpowiedz
Witam, w sierpniu okazało się, że mam niedobór żelaza po miesiącu brania tbletek dalej jest niedobór i dalej łykam żelazo. Od długiego czasu mam wzdęcia i przeszywający ból po lewej stronie brzucha pod żebrami i na plecach pod lewą łopatką,wyczułam małego guzka z boku. kał przez jakiś czas był bardzo jasno zielony a teraz jest czarny. miałam jakby drgawki mięśni tak jakby z zimna nie mogłam ich powstrzymać i w tym czasie miałam duszności jak by coś w gardle miała, oraz wymioty. Proszę o odp. jakie badania powinnam zrobić i co to może być.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 1 Lis 2010 12:30
Odpowiedz
a może musisz zrobić więcej badań ja tez zanim okazało sie ze mam wzj musiałam bardzo długo szukać diagnozy
|
Anonim
|
# Posted: 1 Lis 2010 12:33
Odpowiedz
a miałaś biegunkę? bo ja takie podobne objawy miałem i poszedłem na kolonoskopię, najlepiej udać się do proktologa i pogadaj z nim o działaniu mesalazyny
|
Anonim
|
# Posted: 1 Lis 2010 12:34
Odpowiedz
asamax zawiera mesalazynę ale to jest lek dla osób z wzj
|
Anonim
|
# Posted: 1 Lis 2010 12:41
Odpowiedz
w takim razie ile miesięcznie wychodzi koszt stosowania chemoprewencji dla osoby chorej na WZJ?
|
Anonim
|
# Posted: 1 Lis 2010 12:43
Odpowiedz
o chemoprewencji mówimy w momencie diagnozy a nie kiedy nie wiadomo co to dokładnie jest
|
Anonim
|
# Posted: 8 Lis 2010 07:01
Odpowiedz
co do asamaxu to biorą je osoby z wrzodziejącym zapaleniem jelita a tu chyba to nie występuje więc nie ma o czym mówić
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 8 Lis 2010 07:06
Odpowiedz
warto, warto o tym mówić tak jak pisałem tydzień temu stosowanie chemoprewencji jest bardzo ważne
|
Anonim
|
# Posted: 8 Lis 2010 07:10
Odpowiedz
zgadzam się z Tobą jest ważne ale musi być zrozumiałe dla wszystkich a nie tylko hasłem chemoprewencja
|
Anonim
|
# Posted: 8 Lis 2010 07:14
Odpowiedz
OTO CO WYCZYTAĆ MOŻNA O CHEMOPREWENCJI: Rak jelita grubego jest nowotworem o wysokiej śmiertelności, co wiąże się z późnym rozpoznaniem wielu jego przypadków. Śmiertelność chorych z nieswoistymi zapalnymi chorobami jelit (NZChJ) i rozpoznanym rakiem jelita grubego jest wyższa niż śmiertelność w przypadku raka sporadycznego. U osób z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego i chorobą Leśniowskiego-Crohna ryzyko rozwoju raka koreluje z czasem trwania choroby i zasięgiem zmian zapalnych.
|
KarolinaLublin
|
# Posted: 28 Gru 2010 16:39
Odpowiedz
Witam. Mam 14 lat i od 3 dni boli mnie brzuch po lewej stronie , pod żebrami. Nasila się szczególnie podczas kaszlu. Jeśli wie ktoś co to może być proszę o pomoc. ;)
|