| Autor |
Wiadomość |
wiosna72
Użytkownik
|
# Posted: 14 Lis 2010 18:26
Odpowiedz
mam problem z wątrobą. próby wyszły dobrze. wprowadziłam dietę beztłuszczową i dodatkowo parę miesięcy biorę essentiale forte.NIestety nie bardzo to pomaga. Czsami próbuję zjeść coś smażonego lub tłustego i wątroba za każdym razem się odzywa, Bardzo schudłam po wprowadzeniu tej diety i zaczynam się słabiej czuć. Można chyba mówić o niedowadze. Czy jest jakiś lek który będzie działał szybciej niż essentiale? Czy mogę brać hepatil?
|
|
|
czekoladowy_muss
Użytkownik
|
# Posted: 16 Lis 2010 10:41
Odpowiedz
Moja babcia zażywa już od kilku lat Hepatil w związku z czym podejrzewam, że jest zadowolona z jego działania. Wiem, że może rada by próbować różnych leków jeśli tymczasowe nie pomagają może wydać się niemądra, ale w gruncie rzeczy chyba nie jest to takie złe rozwiązanie.
|
chozen
|
# Posted: 24 Lut 2011 14:23
Odpowiedz
Może rzeczywiście spróbuj zamienić essentiale na hepatil. Ja biorę doraźnie hepatil i jestem dosyć zadowolony. Tak jak u ciebie występują u mnie dosyć nieprzyjemne dolegliwości wątrobowe po zjedzeniu czegoś tłustego czy wypiciu alkoholu - jedna tabletka hepatilu zazwyczaj załatwia sprawę. No i cenowo hepatil wychodzi całkiem nieźle. Ja za opakowanie płacę dokładnie 10 zł ( apteka za grosze, knurów, ul. witosa )
|
Smaczek
|
# Posted: 25 Lut 2011 11:17
Odpowiedz
Wiosna72, możesz brać hepatil, ale nie będzie on działał szybciej.. chyba że na wyobraźnię. Zapytaj się zresztą lekarza albo farmaceuty czym to się różni.
A jak chodzi o względy ekonomiczne to Esseliv Forte ma chyba ten sam skład co Essentiale a jest o ok. 10zł tańszy. Jest też Essetreen ale tam jest 30 kapsułek, więc wychodzi raczej drozej. Zawsze możesz w aptece spytać o tańszy odpowiednik - to samo pod inną nazwą można dostać dużo taniej.
|
veronka
Użytkownik
|
# Posted: 14 Mar 2011 12:11
Odpowiedz
A może silimarol będzie lepszy?
|
brankfurt
|
# Posted: 19 Mar 2011 10:45
Odpowiedz
Ja doraźnie stosuję hepatil. Generalnie nie ma problemów z wątrobą, ale jak zjem jakieś tłuste danie czy wypiję trochę alkoholu to wątroba zaczyna się niestety odzywać. Wtedy jedna, dwie tabletki hepatilu potrafią postawić mnie na nogi. Cenowo również wydaje mi się, że hepatil wychodzi lepiej niż essentiale, przynajmniej w aptece za grosze w łodzi w manufakturze gdzie go kupuję
|
Anonim
|
# Posted: 5 Kwi 2011 15:59
Odpowiedz
Silimarol jest niezły, ale czy lepszy... ciężko powiedzieć. Widzę że ktoś jest z mojej miejscowości, z knurowa, ja też hepatil po dyszce w AzG kupowałam kiedyś. Teraz biorę essentiale forte, trochę droższy bo ok 25zl kosztuje ale jest jak najbardziej OK, wydaje mi się że działa trochę lepiej niż hepatil ale tak naprawdę to ciężko to ocenić, najważniejsze, że pomaga. Spróbuj któregoś z nich, są dostępne bez recepty.
|
|
|
hanssy
|
# Posted: 19 Kwi 2011 20:14
Odpowiedz
Moim zdaniem hepatil. Dlaczego? Ponieważ jest tańszy ( przynajmniej tak wynika z moich obserwacji ). Prowadzę dosyć niezdrowy tryb życia, często jadam na mieście w pośpiechu i biorąc hepatil staram się w jakimś stopniu wzmocnić moją wątrobę. Aha, prawie bym zapomniał ;) Co do ceny to ja płacę za hepatil complex ok. 17 zł za opakowanie w aptece za grosze w Knurowie. Pozdrawiam
|