Masato
Użytkownik
|
# Posted: 15 Lis 2010 19:13
Odpowiedz
Mam problem z nadmiernym poceniem się. Mam 17 lat, 180cm i ważę 75kg. 5 razy w tygodniu trenuje MMA, 3 razy po 2h i 2 razy po 4h oraz 4 razy w tygodniu chodzę na siłownie po półtorej godzinki. Pocę się nadmiernie nawet bardzo nadmiernie. Każdy poci się na treningu ale ja pocę się wcześniej i bardziej niż wszyscy, przeszkadza mi to ponieważ odechciewa mi się ćwiczyć, najbardziej przeszkadza mi pocenie się na czole(może na głowie? moje włosy mają tak ok. 4cm na głowie), krople potu spływają mi na twarz i do oczu, przez co muszę się co chwile wycierać rękawicami, przez co nie raz już dostałem w twarz. Antyperspiranty pod pachy nie pomagają, nawet teraz kiedy wszyscy chodzą w kurtkach ja chodzę w bluzie i tak się pocę. Dziś po 20 metrach przebiegniętych na autobus spociłem się bardzo tak parę minut po wejściu do autobusu już. 2 lata temu jak miałem 15 lat ważyłem 60kg i nie pociłem się tak bardzo ale w parę miesięcy przytyłem 15kg ale samej masy mięśniowej, jestem dość chudy nie mam tłuszczu. Wody piję mniej niż zalecana dzienna porcja. Przez ostatnie 2 lata byłem może raz chory i to na zwykłe przeziębienie. Problem pojawił się po tym jak przybrałem na wadze, jednak ta waga jest mała, nie mam tłuszczu. Są jakieś środki (tabletki?) na zahamowanie pocenia się ? Czy jak pójdę do lekarza i lekarz da mi skierowanie na jakieś badania to będą mi pobierać krew :) :) :) ??? Jak już pisałem antyperspirant nie pomaga ale bardziej wolał bym nie pocić się na głowie czy tam na czole.
|