qwerty1209875
|
# Posted: 1 Gru 2010 11:56
Odpowiedz
Witam. 13 dni temu przeszed³em operacjê wyciiecia wyrostka. Okazalo sie, ze wyrostek byl oropia³y i 10 dni le¿a³em z otwart± rana, bo "musia³a siê czy¶ciæ". Aktualnie przebywam w domu ale mam pewne obawy:
-brzuch, a w zasadzie podbrzusze jest nabrzmia³e, dosæ wypuk³e. Co prawda mia³em od ponad roku nabrzmia³y brzuch ale nie by³o to tak widoczne na podbrzuszu, a dodam, ¿e schud³em od ostatnich 3 tygodni jakie¶ 4kg. Czy to normalne? Zw³aszcza ¿e wiêkszo¶æ czasu spêdza³em w ³ozku w pozycji le¿±cej, która raczej powinna uformowaæ jelita w drugim kierunku? A nie wypychaæ je i pêcherz na zewn±trz?
-podzas oddawania moczu pod koniec zaczynam odczuwaæ silny ból w podbrzuuszu (ból jakby k³uj±cy, wystêpuje g³ównie na dole, blisko penisa .. poza tym czuæ go te¿ w pêcherzuz moczowym). Ból co prawda znacznie sie zmniejszy³ od operacji, bo na pocz±tku ból by³ nie do zniesienia, ledwo co porafi³em ustaæ pod koniec oddawania moczu, musia³em je co chwilê przerwyaæ, bo ból byl okrutny (otrzymywa³em na to jakie¶ tabletki, ju¿ nie otrzymujê, bo jestem w domu) ale nadal jest wyra¼ny pod koniec oddawania moczu.
-mam problemy z wypróznianiem - nie potrafiê wycisn±æ nic z siebie taka jakby, choæ to myslê, ze jest normalne, bo ciê¿ko uzyc miesni podbrzusza gdy by³y 13 dni temu rozciête. Chodz±c nie wypró¿niony 1-2 dni odzuwam czasem ataki silnego k³uj±cego bólu w okolicach odbytu (nigdy takie bóle nie wystêpowa³y u mnie przy zatwardzeniach czy tym podobnym). Czy to normalne?
Dodam jeszcze, ¿e ¿a³ujê, ¿e w szpitalu w którym przebywa³em obs³uga by³a tragiczna - wizyty lekarzy trwa³y 15sekund, nie wykazywano ¿adnego zainteresowania, nie mówiono kompletnie nic. Straszny jest stan naszej s³uzby zdrowa!
|