| Autor |
Wiadomość |
Tomasz
Użytkownik
|
# Posted: 6 Sty 2011 15:12
Odpowiedz
Na zwyrodnienie stawów jest jedno bardzo skuteczne lekarstwo. WYWAR Z KOŚCI CIELENCYCH, który zawiera kolagen. Właśnie KOLAGEN regeneruje stawy skórę i inne. Miałem tak silne zwyrodnienia kolan,że przestawałem chodzić. Zapisany jestem na endoprotezy kolan, ale nie będą mi potrzebne. Żadne tabletki mi nie pomogły- wyrzucone pieniądze. Lekarze mówią, że nie ma na zwyrodnienie żadnego skutecznego lekarstwa, a to nie prawda, bo spożywane wywary z kości cielęcych przynoszą szybką poprawę. Wywar spożywam pod różnymi postaciami- zupy,galareta,żureknawet 3 razy dziennie, aby dostarczyć jak najwięcej kolagenu. Bardzo wartościowy jest również szpik zawarty w kościach. Kości trzeba gotować 3 godziny w zwykłym garnku, w szybkowarze wystarczy 1,5 godz. Wraca mi radość chodzenia i życia. Mam 58 lat.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 16 Sty 2011 14:06
Odpowiedz
To prawda. kolagen bardzo pomaga. Wywar z kości cielęcych, gicz cielęca, galaretki, wszelkiego rodzaju produkty, które zawierają żelatynę. A eśli ktoś nie lubi to są suplementy na bazie odzwierzęcych białek kolagenowych takie jak Stawo-vit. Całkowicie bezpieczne, do codziennego stosowania. Ten akurat jest w proszku, łatwo można go przyjmować rozpuszczając w posiłkach, pijąc z jogurtem, kefirem itd. Kolagen to budulec naszych tkanek kostnych, skórnych, włosów i paznokci warto go uzupełniać, bo z wiekiem niestety nasz organizm sam sobie go nie wytwarza w takich ilościach jakie są mu potrzebne.
|
Anonim
|
# Posted: 20 Mar 2011 13:32
Odpowiedz
jak zrobić ten wywar
|
cynia
Użytkownik
|
# Posted: 24 Mar 2011 12:01
Odpowiedz
No ja mimo jedzenia produktów z kolagenem wspomagam się maściami przeciwbólowymi i tabletkami. Mam taki zestaw maść i tabletki traumeel s, te tabletki nie podrażniają śluzówki żołądka więc spokojnie w razie większego bólu można sobie ulżyć.
|
Anonim
|
# Posted: 24 Mar 2011 12:11
Odpowiedz
Zgadza się, że galaretki pomagają i przetwory tego typu. Jednak warto też wspomóc maściami, by ból był mniejszy np. tu wspomnianym Traumeels. Mojej mamie to pomaga i chwali sobie ją.
|
Anonim
|
# Posted: 31 Mar 2011 13:15
Odpowiedz
W profilaktyce zwyrodnienia stawów rzeczywiście nieoceniony jest kolagen, tylko nie wszystkie suplementy zawierające kolagen są dobre i godne polecenia. Natomiast doraźnie i wspomagająco w dolegliwościach bólowych warto stosować maści, np. choćby wspomniana traumeels.
|