Anonim
|
# Posted: 17 Sty 2011 09:30
Odpowiedz
witam moja córka wyszła ze szpitala rozpoznanie zapalenie płuc i zapalenie zatok.chciałabym aby ktoś mi pomugł i powiedział czy mam powody do niepokoju .CRP;38.01 mg\L morfologia;HB;13.4g% HT38.1% ER5.13 T/L . L6.91 K/uL PLT.355K/uL MCV74.3fL rozmaz;neu.75.70;limf8.4;mono11.5;eoz0.7;bazo0.8;A ST;21U/L ALT;9U/L AZOTAN MOCZNIKA 6.3mg/dl kreatynina 0.37 mg/dl USG JAMY BRZUSZNEJ;Na wysokości podziału aorty brzusznie od niej widocznych kilka powiększonych węzłów chłonnych,największy do 1.4 cm.Po prawej stronie węzły krezkowe do 1 cm.wątroba trzustka nerki w normie nie powiększone.mam zlecone usg za miesiąc ale czy powiększone węzły chłonne na szyji równierz bardziej po prawej stronie mija tydzień od wyjścia to coś niepokojącego córka ma 7 latek nadal pokasłuje i ma katarek.wymaz z gardła i z noska ;nie wykryto flory potagennej .kał;nie stwierdzonosalmonelli shigelli e.coli .w kierunku adenowiruów i rotawirusów -ujemne.LECZENIE;Biseptol,Paracetamol,IBUM,PYRALGI NA,ZYRTEK,SULFARINOL,NAWADNIANIE POZAJELITOWE.prosze o odpowiedż ślicznie dziękuje pozdrawiam
|