| Autor |
Wiadomość |
agnieszka_m
Użytkownik
|
# Posted: 22 Lut 2011 18:43
Odpowiedz
Piszę, ponieważ nie wiem dokładnie jak należałoby zadbać o cerę, aby była prawidłowo nawilżona. Co stosować?
|
|
|
kwiatLilii
Użytkownik
|
# Posted: 23 Lut 2011 08:47
Odpowiedz
Przede wszystkim to musisz najpierw ustalić jaki masz rodzaj cery i czego twojej skórze potrzeba. Jeśli nie potrafisz sama określić, to radzę przejść się do dermatologa. Jak już będziesz wiedzieć czego konkretnie jest głodna twoja skóra, to warto zainwestować w odpowiedni kosmetyk :) ja zainwestowałam w kosmetyki Siquens, które nawilżają cerę nie kilka jak to robi większość kosmetyków, a kilkanaście godzin po jego nałożeniu. Z tego co wiem, Siquens proponuje różne rozwiązania dla każdego rodzaju cery, więc spokojnie coś dobierzesz. Tylko najpierw dowiedz się, czego brakuje twojej skórze. Pozdrawiam!
|
agnieszka_m
Użytkownik
|
# Posted: 25 Lut 2011 18:22 - Edytowany przez: agnieszka_m
Odpowiedz
Dziękuję za rady pod drugim tematem. :)
|
veronka
Użytkownik
|
# Posted: 14 Mar 2011 12:07
Odpowiedz
Przede wszystkim pij wodę. I to w dużych ilościach. Wierz mi żaden krem nie przyniesie efektu jeśli nie będziesz piła. Stosuj nawilżające maseczki, mogą być kupne (ale wtedy najlepiej naturalne) albo domowe. Zaopatrz się w odpowiedni krem nawilżający a najlepiej w dwa. Bo inne składniki odżywcze będzie potrzebować twoja skóra w dzień a inne w nocy. Jeśli cenisz naturalne kosmetyki to zobacz sobie np. kremy z beEco. Mam ten na noc i jest bardzo fajny. Możesz jeszcze dodatkowo wspomagać się np. witaminą A + B.
|