Anonim
|
# Posted: 20 Mar 2011 10:43
Odpowiedz
Witam serdecznie!
Mam 25 lat. Jak miałem około 4 lata zachorowałem i od tego czasu mam niedosłuch na oba ucha. Zjeździłem już wielu lekarzy, ale nie udało się w pełni odzyskać słuchu i jestem zmuszony nosić aparaty słuchowe. Ale nie jest to większym problemem...
8 lat temu byłem w szpitalu wojskowym w Krakowie i lekarz ordynator oddziału otolaryngologicznego zadecydował, żeby wyciąć migdałki bo są powiększone i zakażone i, że może to coś pomoże. Dziś uważam, że BYŁA TO MOJA NAJGORSZA DECYZJA W ŻYCIU. Sam zabieg przeszedł bez problemu.
Niestety po tym zabiegu do dziś czuję się nie tak jak przed nim :( Mianowicie, cały czas czuję się tak jakby otumaniony, nie mam na nic ochoty no i chce mi się spać cały czas. Przed zabiegiem nic takiego nie miało miejsca. Nieważne o której wstawałem, po ilu godzinach snu, po chwili miałem jasność umysłu. Teraz nieważne o której położe się spać i ile będę spał, zawsze jak się obudzę to czuję się tak jakby ktoś mnie obudził o 5 rano i kazał wstawać. I tak przez cały dzień. Do tego dochodzą jeszcze stany lękowe, że tak już będzie cały czas. Czuję jak życie ucieka mi między palcami gdyż nie mogę się nim w pełni cieszyć :(
Podczas jednej z kontrol powiedziałem o tych objawach owemu lekarzowi, ale zdecydował on na poszerzenie przegród nosowych co nic nie pomogło.
Chciałbym jeszcze dodać, że od tamtego czasu w jeden jedyny dzień poczułem się tak jak przed zabiegiem. było to może rok po zabiegu. Ponieważ w zasadzie cały czas mam uczucie lekkiego kataru (że coś tam w nosie siedzi i mi go lekko przytyka) zrobiłem sobie inhalację INHALOLem przed snem, po czym podłożyłem sobie recznik, który używałem do inhalacji, pod głowę na noc i rano obudziłem się tak jak powinienem. Cały dzień czułem się tak jak przed zabiegiem! Niestety kolejnego dnia znów czułem się otumaniony i tak jest do dzisiaj.
Nie wiem czy przyczyną tego wszystkiego nie jest czasem właśnie nos, ale próbowałem już wielu rzeczy. Używałem plastrów na nos podczas snu, inhalacje, zażywałem Bodymax, magnez i nic :( To naprawdę jest już bardzo męczące dla mnie...
BARDZO PROSZĘ O POMOC
Pozdrawiam, Mateusz
|