| Autor |
Wiadomość |
cynia
Użytkownik
|
# Posted: 24 Mar 2011 12:26
Odpowiedz
Chciałam się dowiedzieć, czy faktycznie kwas hialuronowy nie ma złego wpływu na nasz organizm. Załóżmy, że chciałabym wymodelować sobie owal twarzy przy pomocy preparatu z kwasem hialuronowym-upatrzyłam sobie modelis, bo jest mięciutki a mimo to trwały i nie migruje w inne części twarzy, tylko siedzi tam gdzie go wstrzyknięto. I teraz co mam rozumieć jeśli producent pisze, że kwas rozpada się i jest wydalany z organizmu-czy produkty jego rozpadu w żaden sposób nie zaszkodzą mi?
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 24 Mar 2011 17:02
Odpowiedz
Ja myślę, że przeciwnie, bo przecież to naturalny składnik naszego organizmu, a z wiekiem go tracimy, dlatego skóra staje się sucha, wiotka itd. Preparaty z kwasem hialuronowym m.in. Modelis, że tak powiem uzupełniają te braki.
|
Anonim
|
# Posted: 27 Mar 2011 21:10
Odpowiedz
Zmarszczki się tworzą, ponieważ kwas hialuronowy traci zdolność do łączenia się z innymi składnikami. Dlatego powinnaś dobrać taki krem przeciwzmarszczkowy, który pobudzi odpowiednie syntezy. Słyszałam już sporo o Siquens, że jest całkiemdobry
|
cynia
Użytkownik
|
# Posted: 28 Mar 2011 12:13
Odpowiedz
Z pewnością krem mi tak nie pomoże jak wstrzyknięty preparat z kwasem hialuronowym pod skórę. Skóra przepuszcza bardzo niewielkie ilości składników które nakładamy w postaci kremów-w końcu takie jest zadanie skóry ochrona. Czyli taki wypełniacz z kwasem jest zupełnie nieszkodliwy. No własnie z wiekiem tracimy ten cudowny kwas i kolagen, wiec trzeba sobie jakoś radzić. A jak mamy czym zaradzić to czemu nie skorzystać. A podobno taki wypełniacz nie jest wstrzykiwany strzykawkami tylko elektronicznymi urządzeniami tzw. injection system, dzięki czemu zabieg jest wykonany bardziej precyzyjnie i bezboleśnie.
|
Anonim
|
# Posted: 28 Mar 2011 12:19
Odpowiedz
Ja nie wierzę w żadne kremy. Stosowałam już różne i zero efektu. Kwas hialuronowy podskórnie już działa dużo lepiej. Co więcej nie dość, że zmarszczki stają się niewidoczne to o skóra jest ładnie nawilżona. O tym systemie injection nie słyszałam, czy każdy gabinet ME je stosuje?
|
cynia
Użytkownik
|
# Posted: 29 Mar 2011 11:37
Odpowiedz
N własnie nie wszystkie gabinety go mają, listę gabinetów z tymi penami można znaleźć na stronie "pogotowie estetyczne"-można wygooglować sobie. Bardzo precyzyjne są te peny, bo przy strzykawce to lekarzowi a to mniej, albo więcej się wstrzyknie, a w tym penie wszystko jest ustawiane i wstrzykiwanie elektronicznie więc wszystko jest idealnie, bez możliwości wpadki.
|
Anonim
|
# Posted: 29 Mar 2011 15:25
Odpowiedz
Dziewczyny drogie,
A czy przy wykorzystaniu tego injection system lekarze także stosują maść emla? Pytam, ponieważ jestem mega cykorem i po prostu boje się ukłucia, tym bardziej, że chcę wypełnić sobie usta, a jak wiadomo skóra tam jest niezwykle delikatna.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 29 Mar 2011 19:36
Odpowiedz
Kiedyś zdecydowałam się na ten injection system. I trochę żałuję. Tzn. efekt może nie był zły, ale bardzo krótkotrwały. Po około 8 miesiącach moja cera wyglądał z powrotem tak samo. A zapłaciłam za tę wątpliwą przyjemność ponad 1,5 tysiąca. Dlatego jednak bardziej przemawiają do mnie kremy. Wypróbowałam już różne, ale ostatnio kupiłam Siquens. Nie wiem jak działa, bo to dość nowy produkt i stosuję go dopiero dwa tygodnie. Ale miejmy nadzieję, że się sprawdzi.
|
Anonim
|
# Posted: 13 Kwi 2011 15:48
Odpowiedz
8 miesięcy to przecież długotrwały efekt. Dla porównania - u mnie botox wytrzymał "całe" 4-5 miesięcy, zaś kwas hialuronowy esthelis, który miałam wstrzykiwany własnie za pomocą injection system wytrzymał prawie 9 miesięcy. Za botox płaciłam 800 zł, za kwas hialuronowy 1050 zł, przy czym efekt kwasu był prawie dwa razy dłuższy. Odnośnie kremów przeciwzmarszczkowych, to i owszem, należy takowe stosować. Jednak pamiętajmy, że one przeciwdziałają powstawaniu zmarszczek, a nie likwidują te, które już mamy. Ja kiedyś szarpnęłam się i kupiłam krem przeciwzmarszczkowy za ponad 300 zł. I co? I kompletnie nic :/
|
Anonim
|
# Posted: 21 Kwi 2011 15:14
Odpowiedz
Tak przy systemie injection można stosować maść Emla. Moja znajoma tak miała smarowane przed wstrzyknięciem tą maścią właśnie, nic ją nie bolało. A sam efekt po zabiegu z kwasem hialuronowym (Esthelis - na sińce pod oczami) trzyma się u niej już prawie rok.
|