| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 3 Cze 2011 19:59
Odpowiedz
Odebrałam dzisiaj wyniki wymazu z pochwy ale wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień. Czy ktoś potrafiłby zinterpretować moje wyniki bo ja sama sobie nie radzę a chciałabym mniej-więcej wiedzieć co mi dolega.
Streptococcus agalactiae - pojedyncze brak wzrostu Gardnerella vaginalis brak wzrostu grzybów drożdżopodobnych wyhodowano - Lactobacillus spp. pojedyncze kolonie
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 6 Cze 2011 20:07
Odpowiedz
Lekka waginoza bakteryjna? Ja bym tak zinterpretowała ze względu na niewielką ilość bakterii patogennych. Brak infekcji grzybicznej, chlamydii i rzęsistka. Mało bakterii Lacobacillus wyhodowanych (to możesz już sama uzupełniać - jest masę probiotyków ginekologicznych jednak warto zwrócić uwagę na szczepy, osobiście przy antybiotykach kupuję Lacibios femina, ale zapewne w aptece polecą odpowiedni preparat). A poza tym w porządku, masz objawy infekcji takie jak pieczenie, zaczerwienienie, nieprawidłowe upławy?
|
Anonim
|
# Posted: 6 Cze 2011 23:46
Odpowiedz
Pieczenie, zaczerwienienie - rzadko, ale jest. Co do upławów to trudno mi stwierdzić...
|
elka
Użytkownik
|
# Posted: 23 Lip 2011 23:43
Odpowiedz
Ja bym na twoim miejscu zrobiła sobie jeszcze dla pewności taki domowy test na chlamydie. Pieczenie, zaczerwienienie i "niepewne" upławy to są jej typowe objawy. Ja też miałam wyniki niby dobre, ale zwykły lekarz ogólny powiedział mi czymś takim jak viola chlamydia test , który jest do nabycia w aptece. Zrobiłam go i okazało się, że mam to badziewie. Do tej pory nie wiem kto mnie tym zaraził (być może na basenie to złapałam).
|
anaaa
|
# Posted: 25 Lis 2011 10:23
Odpowiedz
nie podejmę sie interpretacji wyników, nie jestem lekarzem-widzę tylko że niewiele Lactobacillusów-tez mi tak wyszło w wymazie i lekarz zalecił 20 dni brać provag, nie robiłam powtórnego wymazu ale myślę że jest lepiej.pozdr
|