| Autor |
Wiadomość |
monis2117
|
# Posted: 6 Cze 2011 14:49
Odpowiedz
Słuchajcie mam problem przez przypadek dowiedziałam sie ze moja 13!!! Letnia siostra prawdopodobnie juz zaczyeła wspólzycie!! nawet bała sie ze jes w cazy!! Maiała dopiero 2 miesiaczki ... to jeszcez dziecko Co mam zrobic zeby uchronic ja od niechcianej ciazy i czy mam to powiedziec naszej mamie?? co bedzie jak ona mi nie uwiezy??Ja sama zaszłam wczesnie w ciaze ale ja majac 13 lat nie myslalma nawet o cholapakch!!! mam ochote jej glowe skrecic
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 6 Cze 2011 16:15
Odpowiedz
Poinformowanie rodziców jest myślę bardzo dobrym pomysłem. Możesz ewentualnie sama z nią pogadać i powiedzieć, że może zajść w ciążę co może zmarnować jej życie albo skrzywić psychikę, że nie trudno zarazić się jakąś paskudną a nawet śmiertelną chorobą, że może zyskać nieciekawą reputację i wszyscy będą ją traktować jako panienkę na szybko a nie kandydatkę na żonę i na wszelki wypadek opowiedzieć co nieco o antykoncepcji. Jeśli jej partner jest znacznie starszy można go postraszyć prokuraturą. No nie wiem.. najlepiej powiedz mamie, to w końcu jej dziecko.
|
patrycjaaa
Użytkownik
|
# Posted: 13 Cze 2011 22:43
Odpowiedz
zgadzam się, najlepiej porozmawiać z siostrą... ewentualnie, gdy to nie pomoże, poradzić się rodziców :)
|
Anonim
|
# Posted: 29 Cze 2011 21:59
Odpowiedz
Ciąża w tym wieku (13 lat!!! a nawet 16 lat) to jeszcze za wcześnie na bycie matką. Przecież to jeszcze dzieci!. Na pewno powinni wiedzieć o tym rodzice. Matka sama wie jak rozmawiać z córką i wytłumaczyć jej co jest konsekwencją współżycia seksualnego. Mam nadzieję, że to tylko opóźnienie miesiączki i skończy się na strachu. To też dobra nauczka dla siostry i lekcja jak nie powinna się zachowywać. Takie przygodne współżycie może naprawdę się źle skończyć dla każdej dziewczyny i kobiety, obojętnie ile będą miały lat. Najlepszym lekarstwem na ciążę jest "nie współżyć" z przygodnymi partnerami. Seks jest zarezerwowany tylko dla małżonków i w celu posiadania potomstwa jak mówi Biblia. Ma to być w atmosferze miłości i bezpieczeństwa, a nie szybko i ze strachem, że ciąża lub inna choroba. Jako starsza siostra także możesz jej to wytłumaczyć i pokazać jaką odpowiedzialnością jest posiadanie i wychowanie dziecka.
|
elka
Użytkownik
|
# Posted: 23 Lip 2011 23:45
Odpowiedz
Ciekawe ile jej partner ma lat...?
|
Anonim
|
# Posted: 28 Sier 2011 23:36
Odpowiedz