| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 1 Lip 2011 10:34
Odpowiedz
Że smarować traumeelsem czy np. ketonalem to wiadomo, ale o jakich plastrach mówicie? Jakaś konkretna nazwa czy po prostu najzwyklejsze plastry rozgrzewające?
|
|
|
gemta
|
# Posted: 4 Lip 2011 09:23
Odpowiedz
Zwykle plastry rozgrzewające, tylko z ich stosowaniem różnie bywa czasami uczulają więc uważaj. Tylko wiadomo że wizyta u lekarza to podstawa!
|
gerta1
|
# Posted: 20 Lip 2011 14:27
Odpowiedz
Nie wiem dla czego jeszcze nie byłaś u lekarza. Dziwi mnie to i to bardzo! Znam jednego otropedę, który jest moim zdaniem dobry. Byłam u niego sama i z moim dzieckiem i zawsze wychodziłam zadowolona po wizycie. Nazywa się dr Więcek. Jakbyś miała więcej pytań to pisz.
Zdecydowanie masz rację, co to za tendencja do nie chodzenia do lekarza z poważnymi rzeczami.
|
JolantaJan
|
# Posted: 23 Sier 2011 09:09
Odpowiedz
Nie wiem dla czego jeszcze nie byłaś u lekarza. Dziwi mnie to i to bardzo! Znam jednego otropedę, który jest moim zdaniem dobry. Byłam u niego sama i z moim dzieckiem i zawsze wychodziłam zadowolona po wizycie. Nazywa się dr Więcek. Jakbyś miała więcej pytań to pisz.
Mam pytanie co do leczenia u tego ortopedy. Jak wrażenia dziecka, płakała? Moja córka wiecznie wpada w histerię na wizytach u lekarzy, więc zastanawiam się na ile ten jest cierpliwy. Bardzo możliwe, że ja będę potrzebowała pracy z fizjoterapeutą, wiec chciałabym połączyć wizytę dziecka ze swoją. Czy ma ten lekarz jakiś specjalistów z którymi współpracuje?
|
ankaskakanka
|
# Posted: 25 Sier 2011 12:32
Odpowiedz
Dla dzieci jest przemiły, jeśli o to chodzi to możesz z powodzeniem iść do niego:). A jeśli chodzi o Ciebie to możesz to bez problemu połączyć, doktor ma rehabilitantów także też "załapiesz się na leczenie" .
|
JolantaJan
|
# Posted: 26 Sier 2011 12:02
Odpowiedz
A jak wygląda kwestia opłaty za wizytę?
|
marcin111
|
# Posted: 29 Sier 2011 09:04
Odpowiedz
Płacisz za wizytę w zależności od badań, za usg chyba 90zł, a za wizytę podobnie. No i oczywiście za rehabilitację płaci się dodatkowo, ale to chyba logiczne. Wydaje mi się, że ceny są przystępne, w szczególności jak na Kraków.
|
|
|
damiamrzepka1
|
# Posted: 12 Wrz 2011 23:04
Odpowiedz
Badanie Mr odc.szyjnego kregosupa wykonane w obrazach T1i T2- zależnych,w plaszcyznach strzalkowych poprzecznych i czołowych.
Niewielkie ugiecie kregosupa w strone prawa lordoza szyjna pogłebiona. Zwężenie przestrzenie miedzykregowe od C4 do C7 ze zmianami degeneratywnymi w krazkach m-k niewielkie zmiany wytwórcze na przednich i tylko-bocznych krawedziach trzonów kregów na tych poziomach..Zmianom zwyrodnieniowym towarzysza dyskretnie uwypuklenia tarczek m-k powodujace uciśniete przedniej ściany worka oponowego,bez ucisku na rdzen szyjny. Otwory miedzykregowe bez istotnych zwężen. Rdzeń szyjny o prawidlowym sygnale bez zmian ogniskowych. Kanal rdzeniowy nieposzerzony.
I odc.piersiowy.
Badanie MR odc. piersiowego kregosupa wykonane w obrazach T1i T2-zależnych w plaszczyznach strzalkowych,poprzecznychi czolowych.
Kyfoza piersiowa pogłebiona. Wielopoziomowe guzki Schmorla. Dyskretnie zwężone przestrzenie miedzykregowe od Th5 do Th12. Wnasadzie łuku po stronie lewej na poziomie Th 10 widoczne jest ognisko o charaktezre naczyniaka. Drobne zaostrzenia na krawedziach trzonow w odc.. Piersiowym dyskretnie uwypuklenia tarczek miedzykregowych od Th6 do Th9,bez istonych objawów uciskowych. Otwory miedzykregowe wolne. Rdzeń piersiowy o prawidlowym sygnale,bez zmian ogniskowych. Kanał rdzeniowy nieposzerzony.
Co tten wynik oznacza. Co sadzicie o tych opisach wynikach rezonansu magnetycznych. Bo odczuwam ból w odc. piersiowym kłucie pieczenie i szyja sztywnieje w ciagu dnia. Przeszedłem kilka rehabilitacji iżadnej poprawy.
|
marcin111
|
# Posted: 20 Wrz 2011 11:05
Odpowiedz
z takimi pytaniami to do lekarza powinnaś pójść, diagnozowanie na forum na niewiele się zda. Myślę, że nie jesteśmy w stanie Ci odpowiedzieć, chyba że znajdziesz tutaj lekarza, który nie boi się zdiagnozować czegoś przez przeczytanie jednej informacji.
|
majkell
|
# Posted: 21 Wrz 2011 13:59
Odpowiedz
zdecydowanie do lekarza i to dobrego, szkoda czasu na analizę tego wśród osób, które nie znają się na tym. Szkoda przede wszystkim Twojego zdrowia.
|
JolantaKam
|
# Posted: 26 Wrz 2011 16:27
Odpowiedz
dzwoniłam na razie do gabibetu i wybieram się w przyszłym tygodniu z córką:), mam nadzieję, że wspominany tutaj ortopeda okaże się dobrtym specjalistą
|