| Autor |
Wiadomość |
Ona33998
Użytkownik
|
# Posted: 12 Cze 2011 09:47
Odpowiedz
Po urazie głowy, czego konsekwencją było wstrząśnienie mózgu. Wykryto o mnie celebrastenie pourazową. Obecnie znacznie gorzej mi się myśli, bez przerwy o czymś zapominam, zaczynam mówić i proszę rozmówcę, aby mi przypomniał o czym mówiłam, co chciałam powiedzieć. Mam ciągłe zawroty głowy i dużą lukę pamięciową. Na dzień dzisiejszy można byłoby mi wmówić, że jestem każdą inną osobą niż jestem w rzeczywistości. Nie mam też za bardzo poczucia czasu. Miałam wykonaną tomografię głowy z wynikiem: Obraz struktur OUN w wykonanym badaniu bez cech patologii. Również zostało przeprowadzone badanie EEG, z wynikiem: Zapis prawidłowy. Mam pytanie do Pana Dr, czy ten stan kiedykolwiek przejdzie? Czy jeśli by przeszedł, to czy zostawi jakieś trwałe skutki? Czy cerebrastenia pourazowa jest jednoznaczna z uszkodzeniem aksonów? Mam 28 lat. Z góry dziękuję, za odpowiedź.
|
|
|
abbas
|
# Posted: 2 Wrz 2011 09:52
Odpowiedz
cze
mialem pododna przejscia 10 lat temu. mialem powiedziane, ze trwac to bedzie do 6 miesiecy.
ciekawe, czy dostaniemy jakis dokladniejszy opis od specjalisty tutaj.
pozdrawiam
|
countolo77
Użytkownik
|
# Posted: 8 Lut 2012 04:16
Odpowiedz
Nie Celebrastenia tylko CEREBRASTENIA.U mnie trwa to juz 9 lat ale od 2 lat jest duza poprawa.Obecnie nie biore juz zadnych lekow(wczesniej Cloranxsen 5,Atenolol 25)i jedno co moge powiedziec to na pokonanie tej choroby oraz jej przykrych objawow(a jest ich sporo)potrzeba wiele lat walki ze swoja psychika, gdyz poczesci jest to choroba psychiki.Pamietaj ty musisz codziennie z tym walczyc byc silna i twarda inaczej sobie nie pomozesz,gdyz na to nie ma skutecznego leku farmakologicznego.Leki tylko pomagaja łagodzić objawy a nie powodoja wyleczenia. AHA Alkohol i nikotyna potegoja i nasilaja objawy chorobowe(leki napadowe,skoki cisnienia, wysokie tetno,depresja itp)
Pozdrawiam
|