magdzisko1@op.p l
|
# Posted: 8 Lip 2011 00:05
Odpowiedz
Na wewnętrznej stronie stopy zrobiła mi się dość duża zmiana, jest czerwona,często swędzi . Byłam już u niejednego dermatologa, który zlecał niejedną śmierdząca, sterydową maść. Jeśli pomaga,to na krótko . Wygląda na to,że zmiana przyswoi sobie maść i chyba się na nią uodparnia . Wstydzę się chodzić w klapkach, bo to nie wygląda za ładnie . Bardzo mnie to męczy od ponad 3 lat . Jestem pielęgniarką i pracuję na OAiIT . Kojarzę to z odsysaniem pacjentki,która miała strasznie dużo wydzieliny aż duża ilość wyleciała na podłogę . Chcąc się odsunąć szybko, zaczepiłam nogą o żelastwo wystające z łóżka pacjentki i zraniłam nogę . Pacjentka miała bakterie typowe dla OIT . Miałam pobrane zeskrobiny na badanie pod kątem grzybicy, ale nic nie wyszło . Wykonywałam testy uczuleniowe (na plecach ) i też nic nie wyszło. Któryś z dermatologów stwierdził,że to egzema i dała maści sterydowe i inne . Można mi jakoś pomóc ? Chciałabym znowu chodzić w klapkach i z gołymi nogami ! Z góry dziękuję i pozdrawiam !
|